ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ


Μια συνταγή που θα αναδείξει μια απλή χοιρινή μπριζόλα σε ένα υπέροχο πιάτο, γαρνίροντάς τη  με μια πεντανόστιμη σάλτσα μουστάρδας.

Υλικά
4 μπριζόλες χοιρινές
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γ. πάπρικα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι

Για την σάλτσα μουστάρδας
1/2 φλ. κρασί λευκό
1/2 φλ. ζωμό κρέατος
2 κ.σ. κρεμμύδι τριμμένο
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μουστάρδα
4 φύλλα από φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

2. Πλένουμε τις μπριζόλες, τις σκουπίζουμε καλά, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με πάπρικα και λίγο αλεύρι.

3.  Ψήνουμε τις μπριζόλες στη σχάρα του φούρνου για περίπου 40 λεπτά, αλείφοντάς τες κάθε τόσο με το λάδι.


Για τη σάλτσα μουστάρδας
1. Σε μια κατσαρόλα ή σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, βάζουμε το κρασί, το ζωμό του κρέατος, το κρεμμύδι τριμμένο και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ελαττωθούν στο μισό τα υγρά υλικά.

2. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, τα φύλλα από τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Προαιρετικά βάλτε τις έτοιμες/ψημένες μπριζόλες στο τηγάνι με τη σάλτσα για να απορροφήσουν καλύτερα τη σάλτσα.

sintayes.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου