Σπιτικα δημητριακα Oreo!


Μια πραγματικά τρομερή συνταγή που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να θέλουν να ξυπνήσουν όσο νωρίτερα γίνεται για να απολαύσουν αυτά τα υπέροχα δημητριακά Oreo με γάλα!

Για τα σπιτικά δημητριακά Oreo θα χρειαστείτε

8 ‏μπισκότα Oreo (χωρίς τη γέμιση)
1/4 φλυτζ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλυτζ. + 3 & 1/2 κ.σ. (ξεχωριστά κάθε δοσολογία) ‏ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. ‏καλαμποκάλευρο
2 κ.σ. ‏κακάο σε σκόνη
3 κ.σ. ‏αλεύρι
1/8 κ.γ. ‏μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
1 & 1/2 κ.σ. ‏βούτυρο λιωμένο
4-6 κ.σ. ‏γάλα
1-3 κ.σ. ‏νερό

Εκτέλεση

Θρυμματίζετε όσο περισσότερο μπορείτε τα μπισκότα Oreo. Κατόπιν σε ένα μπολ ρίχνετε τα θρυμματισμένα oreo, την κρυσταλλική ζάχαρη, τη ζάχαρη άχνη, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ.

Στη συνέχεια ρίξτε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε.

Προσθέστε το γάλα (μισή κουταλιά κάθε φορά) έως ότου το μείγμα σας να γίνει μια μπάλα υγρή αλλά σταθερή και όχι εύθραυστη.

Φτιάξτε τη ζύμη σας σε λεπτά ρολάκια και κόψτε τις ύστερα σε κομμάτια μικρά με πάχος μισό 1εκ.

Τοποθετείστε σε ένα ταψί ψησίματος λαδόκολλα. Κάθε κομματάκι που έχετε κόψει σχηματίστε το σε μικρή μπαλίτσα και τοποθετείστε τις στο ταψί.

Πιέστε με την άκρη του δαχτύλου σας την κορυφή κάθε »μπαλίτσας».

Κατόπιν χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι ανοίξτε τρύπα στη μέση κάθε μπαλίτσας (για να καταλάβετε πρέπει να σχηματίσετε δαχτυλιδάκια όπως είναι τα cheerios).

Ψήστε τα στο φούρνο στους 175C για 8-10 λεπτά.

Ανακατέψτε σε ένα μικρό μπολάκι 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη και νερό για να φτιάξετε το γλάσο σας.

Μόλις είναι έτοιμο περιχύστε το πάνω από τα ζεστά δημητριακά oreo.

Αφήστε τα να κρυώσουν/στεγνώσουν όλη τη νύχτα και την επόμενη ημέρα ρίξτε όσα θέλετε στο μπολ, προσθέστε όσο γάλα θέλετε και απολαύστε τα!

foodmaniacs.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου