ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΣΙΛΙ!


Το κοτόπουλο δεν γίνεται ποτέ βαρετό, αρκεί να βάλεις λίγη φαντασία και διαφορετικά υλικά για να ετοιμάσεις στα γρήγορα ένα νόστιμο κι απολαυστικό πιάτο για όλη την οικογένεια. Δείτε πώς θα φτιάξετε ένα πικάντικο κοτόπουλο με γιαούρτι, τσίλι και κρεμμυδάκια. Αν δεν θέλετε να είναι καυτερό, είτε μειώνετε τη δόση στο  τσίλι, είτε το αφαιρείτε τελείως...

Τι θα χρειαστούμε για το πικάντικο κοτόπουλο

6 φιλέτα κοτόπουλου
2 κεσεδάκια γιαούρτι
3 κ.σ δυόσμο
3 κ.σ κόλιανδρο
μισό αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6 φρέσκα κρεμμύδάκια
1 μικρό ψιλοκομμένο τσίλι
2 λεμόνια, τον χυμό τους
λάδι ελιάς
αλάτι, πιπέρι

Πώς θα ετοιμάσουμε το πικάντικο κοτόπουλο 

-Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου οριζόντια, ώστε να δημιουργήσουμε λεπτότερα κομμάτια.
-Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα πυρέξ μαζί με τον χυμό λεμονιού, 3 κ.σ λάδι, αλάτι, πιπέρι και το βάζουμε στην κατάψυξη.
-Τώρα βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε πάνω τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το αγγουράκι, το τσίλι, αρκετό από τον κόλιανδρο και τον δυόσμο (όχι όμως όλο για να έχουμε και για το γαρνίρισμα), δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη.
-Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βγάζουμε από τη μαρινάδα τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε για περίπου 4,5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσή κρούστα.
-Σβήστε τα με την μισή μαρινάδα από τον χυμό λεμονιού.
-Σερβίρετε τοποθετώντας σε πιάτα, τα φιλέτα, από πάνω τη σάλτσα γιαουρτιού και πασπαλίστε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο δυόσμο και κόλιανδρο ή βάλτε τη σάλτσα σε ένα μπολ για να βάζει ο καθένας όση θέλει στο κοτόπουλό του. Συνοδεύστε το κοτόπουλο με απίθανες πατάτες φούρνου με παρμεζάνα και σκόρδο

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

womannow.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου