ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ: ΑΚΡΩΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ!


Είναι δροσερή, γλυκιά και η μοναδική επιλογή για τα πρωινά του καλοκαιριού. Ο λόγος φυσικά για την μαρμελάδα καρπούζι που θα ετοιμάσεις εύκολα και γρήγορα.

Υλικά
1 μικρό καρπούζι
4 ποτήρια ζάχαρη
Το χυμό μισού λεμονιού
2-3 γαρίφαλα
1 βανίλια

Εκτέλεση
1. Αφαίρεσε τη σάρκα και τη φλούδα αφήνοντας μόνο το άσπρο μέρος του καρπουζιού.

2. Κόψε σε κομματάκια και βάλε στην κατσαρόλα μαζί με 2 ποτήρια νερό σε δυνατή φωτιά, γίνουν κάπως διάφανα.

3. Λιώσε τα κομμάτια στο μπλέντερ.

4. Ξαναβάλε στη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τα γαρίφαλα και τη βανίλια.

5. Ανακάτεψε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

tlife.g
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου