ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΣΟΣ ΑΠΟ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ!


Ένας πεντανόστιμος τρόπος να γευτείτε το ψάρι και να εντυπωσιάσετε την παρέα.

Υλικά
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
4 φιλέτα
200 γραμμ. το καθένα ψάρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
150 ml. κρέμα γάλακτος llight
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ταλιατέλες βρασμένες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Κόβουμε τις πιπεριές στα 4 και αφαιρούμε τους σπόρους. Τις βάζουμε σε σχάρα με τη φλούδα προς τα πάνω και τις ψήνουμε κάτω από γκριλ για περίπου 8΄, μέχρι να καψαλιστούν καλά. Τις βάζουμε σε σακούλα τροφίμων, την κλείνουμε και μετά από 10΄ τις ξεφλουδίζουμε πολύ εύκολα, τραβώντας τη φλούδα. Τις κόβουμε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια.

2. Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού σε ταψάκι. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και τα ψήνουμε (με την πέτσα προς τα πάνω) στους 200°C για 12-15΄.

3. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, την κρέμα γάλακτος light, τον άνηθο και βράζουμε για 5΄ μέχρι το μείγμα να πυκνώσει ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές.

4. Τοποθετούμε σε κάθε πιάτο λίγες ταλιατέλες, από ένα φιλέτο ψαριού και περιχύνουμε με τη σάλτσα ψητής πιπεριάς. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

argiro.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου