Κοτόπουλο με μπέικον συνοδευόμενο με την πιο νόστιμη σάλτσα τυριών!

Σήμερα φτιάχνουμε ένα πιάτο που μπορούμε να το απολαύσουμε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν κυρίως γεύμα. Και η σάλτσα τυριών που συνοδεύει το πιάτο μας, στην κυριολεξία το απογειώνει.

Υλικά
400 γραμμάρια κοτόπουλο
150 γραμμάρια μπέικον
αλάτι
πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα με τυρί
300 ml γάλα
30 γραμμάρια αλεύρι
30 γραμμάρια βούτυρο
70 γραμμάρια ανάμεικτα τυριά της αρεσκείας σας
μοσχοκάρυδο
1 ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπαστουνάκια και τα τυλίγουμε με το μπέικον, βάζοντας οδοντογλυφίδες και στις δυο πλευρές, ώστε να μη φύγει το μπέικον.

- Ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τα μπαστουνάκια κοτόπουλου σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 20 λεπτά . Εν τω μεταξύ προετοιμάζουμε τη σάλτσας τυριών που θα συνοδεύσει το πιάτο σας.

- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε ενώ είναι κρύα τα υλικά.


-  Όταν το αλεύρι να διαλυθεί πλήρως και δεν υπάρχουν κομμάτια βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τα τυριά. Αφήνουμε τη σάλτσα στη φωτιά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα και λίγο πριν τη βγάλουμε προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

- Αφαιρούμε από το φούρνο τα μπαστούνια του κοτόπουλου και σερβίρουμε με τη σάλτσα τυριών.

Καλή όρεξη!

jenny.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου