Τέλειο Profiterol (Προφιτερόλ)


Γαλλικό γλυκό πολύ νόστιμο και με τη συγκεκριμένη συνταγή θα το αγαπήσετε πολύ περισσότερο. Είναι λίγο μπελαλίδικο αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο!

Συστατικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ CHOUX:
140ml. Γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family πλήρες
150γρ. Νερό
150γρ. Βούτυρο NOYNOY
6γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
2γρ. Αλάτι
200γρ. Αλεύρι
4-5 Αυγά
1 Αυγό για το άλειμμα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
250ml. Γάλα ΝΟΥΝΟΥ family πλήρες      
250ml. Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ 35% λιπαρά
20γρ. Κορνφλάουερ
3 Κρόκους
20γρ. Κακάο
100γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
 1κγ. Βανίλια εκχύλισμα
50γρ. Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
200γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη
200ml. Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ 35% λιπαρά

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το νερό, το βούτυρο και σε μετρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με την κουτάλα μέχρι το ζυμάρι να χάσει σχεδόν όλη την υγρασία για 5-6 λεπτά περίπου. Έπειτα αδειάζουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και με το σύρμα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να κρυώσει τελείως. Έπειτα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Πρέπει το ζυμάρι να είναι αρκετά κολλώδες. Το αδειάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε με το μείγμα μικρές στρογγυλές μπουκλίτσες πάνω σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα. Προσέχουμε να αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους για να μη κολλήσουν. Αλείφουμε με  ένα κρόκο διαλυμένο σε νερό το κάθε σουδάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25. Καλό θα ήταν να βάλουμε στην πόρτα του φούρνου λίγο χαρτί κουζίνας ώστε να μείνει ελάχιστα χιλιοστά ο φούρνος ανοιχτός. Μόλις ψηθούν κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά μέσα σε αυτόν.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τη μισή ζάχαρη και τη βάζουμε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση. Σ ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια, το κορνφλάουερ, το κακάο και χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα. Έπειτα μόλις βράσει το γάλα και η κρέμα γάλακτος με μια κουτάλα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πάρουν θερμοκρασία τα αυγά αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύοντας συνεχώς, σιγοβράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε και αδειάζουμε τη κρέμα σε ένα βαθύ μπολ, καλύπτουμε με διαφανής μεμβράνη η οποία ακουμπάει πάνω στην κρέμα και  αφήνουμε να κρυώσει καλά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 700W για 2 λεπτά περίπου.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΛΥΚΟΥ:
Με ένα μικρό μαχαιράκι κάνουμε μικρές τρύπες κάτω από τα choux, αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα choux. Τα σερβίρουμε σε πιάτο και από πάνω περιχύνουμε την λιωμένη σοκολάτα.

Καλή απόλαυση!

stronoumetrapezi.gr

Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου