Φανταστικό λικέρ δαμάσκηνο με βερίκοκα!


Τι πιο ωραίο από το να έχετε τα δικά σας χειροποίητα λικεράκια για να τρατάρετε τους καλεσμένους σας! Φτιάξτε αυτό το λικέρ δαμάσκηνο, είναι του ονείρου!

Υλικά
1 κιλό δαμάσκηνα σφιχτά και όχι πολύ ώριμα
250 γραμ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
250 γραμ. αποξηραμένα βερίκοκα
1 ½ λίτρο κονιάκ
1 κιλό ζάχαρη
1/2 ξύλο κανέλα
1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

1. Για το λικέρ δαμάσκηνο, πλένουμε τα φρούτα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο βάζο με καπάκι.

2. Κάνουμε στρώση με φρέσκα δαμάσκηνα, ζάχαρη, αποξηραμένα δαμάσκηνα και βερύκοκα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το κονιάκ και τα μπαχαρικά.

3. Σφραγίζουμε το βάζο και το αφήνουμε για 1 μήνα. Τότε σουρώνουμε τα φρούτα, τα οποία τα κρατάμε για να γαρνίρουμε φαγητά, γλυκά και σαλάτες. Το λικέρ το περνάμε από φίλτρο του καφέ δύο έως τρεις φορές.


4. Εναλλακτικά, μπορούμε να συντηρήσουμε τα φρούτα μέσα στο λικέρ για έξι μήνες, αρκεί να είναι καλά σφραγισμένο το βάζο.

5. Σερβίρουμε συνήθως λίγο λικέρ με ένα φρούτο, και όλοι ξετρελαίνονται.

Σημείωση: απαιτείται χρόνος αναμονής 1 μήνα

Καλή απόλαυση!

argiro.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου