Φανταστικά μπισκότα αμυγδάλου με σοκολάτα!


Γλυκιά γεύση για όσους αγαπούν τη γεύση του αμυγδάλου! Φανταστικά μπισκότα να τα συνδυάσετε με το καφεδάκι σας ή το τσάι σας.

Υλικά
150 γραμμάρια ‏αμυγδαλόψιχα
300 γραμμάρια ‏ζάχαρη
3 ‏ασπράδια αυγών
1 κουταλιά της σούπας σοκολάτα ‏κουβερτούρα τριμμένη
‏άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και το αφήνετε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.

2. Κατόπιν ρίχνετε τα αμύγδαλα και τα ζεματάτε για άλλα 20 λεπτά, όταν είναι έτοιμα τους αφαιρείτε τη φλούδα και τα βάζετε στο φούρνο να στεγνώσουν.

3. Έπειτα τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και τα θρυμματίζετε μέχρι να γίνουν χοντρό σιμιγδάλι.

4. βάζουμε σε μια μπασίνα, προσθέτετε τα ασπράδια -ελαφρά χτυπημένα- και τα ανακατεύετε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να γίνουν μια μαλακή μάζα. Ρίχνετε τη σοκολάτα και συνεχίζετε το ανακάτεμα.


5. Βάζουμε τη μάζα μέσα σε μια σακούλα, με απλό κορνέ. Τοποθετείτε πάνω σε μια λαμαρίνα μια λαδόκολλα και πάνω σ’ αυτή φτιάχνετε με τη σακούλα του κορνέ μικρές μάζες όπως είναι και τα σου.

6. Τα βάζετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις να ψηθούν για περίπου 20 λεπτά της ώρας.

7. Όταν ψηθούν τα αποσύρετε, τα ξεκολλάτε από το χαρτί και είναι έτοιμα.

Σερβίρονται ζεστά ή κρύα με λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω.

Καλή απόλαυση!

newsbeast.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου