Φανταστική μελόπιτα Σίφνου!

Μελόπιτα ή μελόπιτθα, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι! Μία γλυκιά, τοπική και παραδοσιακή συνταγή από το υπέροχο νησί την Σίφνο!

Υλικά
1.000 gr. ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα ανάλατη
300 ml. μέλι θυμαρίσιο
100 gr. ζάχαρη κρυσταλλική
7 αυγά
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.

2. Θρυμματίζουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι σε μεγάλο μπολ.

3. Προσθέτουμε το μέλι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να ανακατευτούν τα υλικά καλά. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.

4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος 30 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.


5. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 180°C Κελσίου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.

6. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με κανέλα και μέλι, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού.

Καλές δημιουργίες!

govastileto.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου