Τραχανάς με ντομάτα στο τηγάνι!


Η συνταγή ακολουθεί τη λογική της παραδοσιακής κουζίνας της Μεσσηνίας: λάδι, τραχανάς, ντομάτα, κρεμμύδι. Τόσο απλή είναι η μανιάτικη κουζίνα!

Υλικά
300 γρ. τραχανάς ξινός
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
2 ντομάτες, τριμμένες
70 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
τριμμένη μυζήθρα ή σφέλα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και καβουρδίζουμε τον τραχανά ανακατεύοντας για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει καστανός. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.

- Προσθέτουμε την ντομάτα και με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε μία δόση χλιαρού νερού, ώστε να καλύψει τον τραχανά ίσα-ίσα. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι σχεδόν όλο το νερό να απορροφηθεί από τον τραχανά.


- Προσθέτουμε την επόμενη δόση χλιαρού νερού με τον ίδιο τρόπο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι το φαγητό να χυλώσει, αλλά να έχει αρκετά υγρά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

- Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα ή σφέλα.

Καλές δημιουργίες!

gastronomos.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου