Μπακαλιάρος στο φούρνο με κρεμώδη σάλτσα λεμονιού.

Μια αγαπημένη και κλασική συνταγή που η γεύση της θα σας μείνει!

Υλικά
4 φιλέτα μπακαλιάρου (150-180γρ/φιλέτο), χωρίς δέρμα και κόκκαλα
50 γρ (4 κ.σ.) βούτυρο ανάλατο
¼ φλ. κρέμα γάλακτος βαριά
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. μουστάρδα
1 ½ κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, κατά βούληση
1 ½ κ.σ. κρεμμυδάκι, λεπτοκομμένο (μόνο το λευκό μέρος)
μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνιτούρα
λεμόνι, φέτες, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση
-  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.

- Βάζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο ταψί και αλατοπιπερώνουμε και από τις δυο πλευρές.

- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

- Πασπαλίζουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου με κρεμμυδάκι και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.


- Ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι.

- Αφαιρούμε από το φούρνο και μεταφέρουμε τα φιλέτα σε πιάτα.

- Περιχύνουμε το ψάρι με σάλτσα από το ταψί, γαρνίρουμε με μαϊντανό και φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

dimitrisskarmoutsos.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου