Μίνι γαλατόπιτες με φύλλο κρούστας!


Μια εναλλακτική συνταγή της γαλατόπιτας αλλά το ίδιο νόστιμη! Φτιάξτε την και η γεύση της θα σας ξετρελάνει!

Υλικά
2 αυγά + 1 κρόκος
1 κούπα ζάχαρη + 1/2 κούπα + 2 κουτ. σούπας
1 λίτρο γάλα + 2 κουτ. σούπας
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
4 κουτ. σούπας βούτυρο + λίγο, λιωμένο, για άλειμμα
4 φύλλα κρούστας
2 - 3 κουτ. σούπας σουσάμι

Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα 2 αυγά με τη 1 κούπα ζάχαρη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν αφρός (5 λεπτά). Βάζουμε το 1 λίτρο γάλα σε μια κατσαρόλα.

- Ρίχνουμε τη 1/2 κούπα ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

- Μόλις ζεσταθεί το μείγμα, ρίχνουμε σαν βροχή το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε τις 4 κουταλιές βούτυρο ανακατεύοντας καλά.

- Ξεδιπλώνουμε τα φύλλα κρούστας πάνω στον πάγκο. Αλείφουμε το πρώτο με ελάχιστο λιωμένο βούτυρο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

-  Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο, επίσης βουτυρωμένο. Επαναλαμβάνουμε με τα άλλα δύο φύλλα.

- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.


- Κόβουμε τα φύλλα με ένα μικρό στρογγυλό τσέρκι. Βάζουμε τους τετραπλούς δίσκους σε αντικολλητικές θήκες για μάφινς. Γεμίζουμε με την κρέμα. Χτυπάμε με ένα πιρούνι τον κρόκο με τις 2 κουταλιές γάλα. Αλείφουμε την επιφάνεια των γλυκών. Πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές ζάχαρη.

- Ψήνουμε τις γαλατόπιτες για περίπου 30 λεπτά. Τις αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν προτού ξεφορμάρουμε.

Καλή επιτυχία!

gastronomos.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου