ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΜΟΥΣΤΟΥΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


Μια παλιά αγαπημένη συνταγή που οι παλιοί θα θυμούνται και οι νέοι θα μάθουν. Η καλύτερη επιλογή για να το συνδυάσεις με τον πρωινό η απογευματινό σου καφέ.

Υλικά
1 φλ.τσαγιού μούστο
1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλ.τσαγιού φυσικό χυμό πορτοκάλι
4-5 φλ.τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
2 κ.σούπας κακάο σκόνη
2 κ.σούπας κονιάκ
1 1/2 κ.γλυκού σόδα
2 κ.γλυκού κανέλα τριμμένη
1/4 κ.γλυκού γαρύφαλο τριμμένο
1 κ.γλυκού μπέικιν
1/4 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο σουσάμι(προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μούστο, το λάδι, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και στην συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι, ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά, και τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να κολλάει στο χέρι.

2. Την αφήνουμε 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί.

3. Κατόπιν παίρνουμε λίγη ζύμη στο χέρι μας όσο ένα καρύδι,την βάζουμε στον πάγκο εργασίας την κάνουμε ένα μέτριο μπαστούνι, πλάθουμε ένα σαλίγκαρο και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο,και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

4. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά(βέβαια ανάλογα τον φούρνο μας). Αφού ψηθούν τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν και μετα τα φυλάμε σε τάπερ καλά κλεισμένα.

daddy-cool.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου