Φανταστικά ψευτοεκλέρ!


Σήμερα σας δείχνουμε έναν διαφορετικό τρόπο παρασκευής εκλέρ και είμαστε σίγουροι πως και αυτή την συνταγή θα την λατρέψετε!

Υλικά
1 φάκελος άνθος αραβοσίτου σοκολάτα γάλα (όσο αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου)
ζάχαρη (όση αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου)
200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 πακέτο σαβαγιάρ

Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε την κρέμα βράζοντας το άνθος αραβοσίτου σε όσο γάλα και με όση ζάχαρη προβλέπονται στη συσκευασία. Οταν δέσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 50 γρ. από την κουβερτούρα.

- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα μέσα στην κρέμα. Βάζουμε 2-3 κουταλάκια κρέμας ανάμεσα σε 2 σαβαγιάρ. Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε τέτοια «σαντουιτσάκια» μέχρι να τελειώσουν τα σαβαγιάρ και η κρέμα.

- Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου μισή ώρα. Στο μεταξύ λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα (150 γρ.) σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού. Αλείφουμε τα εκλεράκια με λιωμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε να στεγνώσει η επικάλυψη για περίπου 1 ώρα και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

gastronomos.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου