Φτιάχνουμε το δικό μας ψωμί με γλυκάνισο!


Σήμερα φτιάχνουμε το δικό μας ψωμί και το απολαμβάνουμε στο μεσημεριανό μας γεύμα.

Υλικά
1 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1κ. σούπας ελαιόλαδο
1κ. γλυκού γλυκάνισο
1φλ. χλιαρό νερό
Αλάτι

Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το χλιαρό νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά.

- Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.

- Όταν ζυμώσουμε καλά πλάθουμε τις φρατζόλες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2 ώρες.

-  Όταν οι φρατζόλες φουσκώσουν τις βάζουμε σε ένα ταψί, αφού το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα.

Καλή επιτυχία!

jenny.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου