Τραγανές τρούφες καραμέλας με επικάλυψη σοκολάτας!



Οι τραγανές τρούφες καραμέλας με επικάλυψη σοκολάτας είναι τόσο απολαυστικές , λιώνουν στο στόμα κι έχουν την απαραίτητη τραγανότητα ώστε να αποτελούν το τέλειο κέρασμα!!!

Για τις τρούφες καραμέλας θα χρειαστείτε:

1 φλ. ‏ζάχαρη
400 γρ. ‏ζαχαρούχο γάλα
1 κ.σ. ‏βούτυρο
1 φλ. ‏δημητριακά ρυζιού
150-200 γρ. ‏κουβερτούρα σοκολάτας

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να γίνει μια χρυσή καραμέλα.

Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα κι ανακατέψτε ώσπου να ομογενοποιηθεί.

Έπειτα προσθέστε το βούτυρο κι ανακατέψτε για 20 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να γίνεται πυκνό και να πάρει 1 βράση. Αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα. Μόλις έχει κρυώσει η καραμέλα παίρνετε 1 κ.σ. από το μείγμα και με τα χέρια σας το σχηματίζετε σε μπαλάκι (τρούφα).

Περάστε την από το μείγμα με τα δημητριακά ρυζιού και με τη βοήθεια ενός μακρόστενου αντικειμένου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντογλυφίδα ή καλαμάκι για σουβλάκι) βουτήξτε κάθε μια στη σοκολάτα. Μόλις η επικάλυψη στερεοποιηθεί σερβίρετε.

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

Πηγή: www.athensmagazine.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου