Σαλάτα φασόλια με τόνο!


Εναλλακτική σαλάτα για το μεσημέρι, αλλά και για το βραδάκι!

Υλικά
500 γρ.  Agrino φασόλια μπαρμπούνια
2 κονσέρβες (160γρ / κονσέρβα) τόνο σε ελαιόλαδο
1 φλ κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
1/2 φλ μαϊντανό, τεμαχισμένο
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός
λίγες σταγόνες ταμπάσκο ή 1 κ.σ. νιφάδες τσίλι
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, κατά βούληση
αλάτι, κατά βούληση

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό και μία πρέζα αλάτι βάζουμε τα φασόλια μπαρμπούνια, ώστε να καλύπτονται πλήρως με το νερό.

Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε.

Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σουρώνουμε το λάδι από τον τόνο και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τα φασόλια και ανακατεύουμε απαλά.

Βάζουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το μαύρο πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε  λίγες σταγόνες ταμπάσκο.

Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και αλατίζουμε, κατά βούληση.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.


dimitrisskarmoutsos.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου