Κριθαράκι με ταχίνι!


Νηστίσιμο και νόστιμο κριθαράκι.. .. το ταχίνι του δίνει νοστιμιά και προσδίδει ακόμα περισσότερο στο πιάτο!

Υλικά
1 κούπα κριθαράκι
2 ποτήρια νερό
1 κρεμμύδι
4 κ.σ. ταχίνι
3 σκελίδες σκόρδο
1 πράσο
2 φύλλα δάφνης
λίγα τοματίνια
1 ντομάτα κονκασέ
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεκοστριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

- Θα χρησιμοποιήσουμε μία πλατιά και κοντή κατσαρόλα ή ένα τηγάνι για την παρασκευή αυτή.

- Ανάβουμε το μάτι και βάζουμε πάνω την κατσαρόλα χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να κάψει καλά.

- Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.

- Σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πράσο σε ροδέλες μέχρι να γίνει διάφανο και να μαλακώσει για 5-8 λεπτά.

- Για ένα λεπτό προσθέτουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες, και τέλος βάζουμε τα τοματίνια και τα σοτάρουμε και αυτά για λίγο.


- Ρίχνουμε το κριθαράκι, τη ντομάτα, το νερό και τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και στο τέλος το ταχίνι.

-Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε το μείγμα από την κατσαρόλα, το αδειάζουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε για 30 λεπτά με αλουμινόχαρτο σκεπασμένο.

- Μετά τα 30 λεπτά, δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο και αν όχι συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμα.

- Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

- Προαιρετικά βάζουμε και λίγο τριμμένο τυρί.

Καλή όρεξη!

akispetretzikis.com
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου