Ισλί! Christmas λιχουδιά από την ανατολή


Δεν είναι μελομακάρονα, είναι όμως παραδοσιακά. Είναι γεμιστά με καρύδι και αρωματική κανέλα και σιροπιασμένα με απολαυστικό μέλι! Οι παλιές νοικοκυρές τα στόλιζαν με ένα τσιμπιδάκι, με το οποίο έφτιαχναν αυτά τα περίτεχνα σχέδια-κέντημα πάνω στο γλυκό. Και... merry christmas!

Συστατικά
Για τη ζύμη: 6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ αλάτι
4 κ.σ ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι μαγειρικό λίπος
1 φλιτζάνι λάδι

Για τη γέμιση: 
2 φλιτζάνια καρύδια τριμμένα
2 κ.σ κανέλα
1 κ.σ γαρύφαλο
2 κ.σ ζάχαρη

Για το σιρόπι: 
2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
1 κ.σ χυμό λεμονιού

Τρόπος μαγειρέματος

1.Σε μια λεκάνη ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι
2.Πρόσθεσε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζύμωσε
3.Χώρισε τη ζύμη σε κομμάτια (περίπου 30)
4.Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα υλικά της γέμισης
5.Άνοιξε τη ζύμη σε φύλλα
6.Βάλε στο καθένα ένα κουταλάκι από τη γέμιση και δίπλωσέ τα σε τρίγωνα
7.Ψήσε στους 175°C για 45 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα
8.Εν τω μεταξύ ετοίμασε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί
9.Ρίξε το σιρόπι (ζεστό) πάνω από τα ζεστά ισλί

Καλή απόλαυση!

tlife.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου