Βελουτέ χειμωνιάτικων λαχανικών!


Νόστιμη και θρεπτική σούπα λαχανικών βελουτέ, τόσο νόστιμη που θα σας γίνει συνήθεια.

Υλικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 πράσα τρυφερά
4 καρότα
1 κρεμμύδι
1 μικρή σελινόριζα
1 μικρό κεφάλι μπρόκολο
2 φλ. ζωμός κότας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γραμ. μικρά φρέσκα άσπρα μανιτάρια
αλάτι
πιπέρι
λίγο σχοινόπρασο ή άνηθο
λίγο γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
- Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.

- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και την σελινόριζα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα και το ζωμό. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15′, προσθέτουμε το μπρόκολο σε μικρές φούντες και βράζουμε για 5′ επιπλέον.

- Αλείφουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ προσθέτοντας λίγο ζωμό ή λίγο γάλα.
Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και ελέγχουμε την πυκνότητα της σούπας.

- Ισομοιράζουμε τη βελουτέ σε ζεστά μπολ και γαρνίρουμε με λίγο γιαούρτι, λίγα μανιτάρια σοτέ και λίγο σχοινόπρασο ή άνηθο. Σερβίρουμε αμέσως.

Για τα μανιτάρια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα μανιτάρια για λίγα λεπτά να πιουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε.

Καλή όρεξη!

argiro.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.