Ρεβυθοκεφτέδες με ταραμά και ντιπ από ταχίνι.

 Αρκετοί δεν τρώνε ρεβύθια. Δώστε τους ένα ρεβυθοκεφτέ και θα εκπλαγείτε γιατί δεν θα αρκεστούν μόνο σε έναν!

Υλικά
250 γραμ. ρεβύθια βρασμένα και καλά στραγγισμένα
2 κ.σ. ταραμά λευκό
4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
1/2 λεμόνι (χυμός)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντιπ με ταχίνι
1 φλ. ταχίνι
5 κ.σ. νερό
1 λεμόνι (χυμός)
1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση
- Για τους ρεβυθοκεφτέδες με ταραμά, τα ρεβύθια μπορεί να είναι περίσσευμα από προηγούμενο μαγείρεμα ή απλά νεροβρασμένα. Πρέπει όμως να είναι πολύ καλά στραγγισμένα.

- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με πιρούνι ή με το χέρι. Στύβουμε καλά το μουλιασμένο ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τον ταραμά, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, το τριμμένο ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, στύβουμε το λεμόνι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Αλατίζουμε μόνο αφού δοκιμάσουμε, γιατί ο ταραμάς είναι αλμυρός.

- Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα, όπως όταν κάνουμε κανονικά κεφτεδάκια. Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για το ντιπ με ταχίνι
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι ή σύρμα. Βάζουμε το αραιό ντιπ με ταχίνι σε μπολάκι και τους ρεβυθοκεφτέδες σε πιατέλα. Βουτάμε κάθε κεφτεδάκι στο ντιπ και απολαμβάνουμε.

Καλή όρεξη!

argiro.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.