Το τέλειο τυρί για να συνοδεύσετε το κρασί σας




Η φέτα, και τα πολύ αλμυρά τυριά εν γένει, ταιριάζουν πολύ με λευκά κρασιά αυξημένης οξύτητας, όπως το Ασύρτικο, η Ρομπόλα, το Sauvignon Blanc και το Riesling.

Το μπλε τυρί συνδυάζεται ιδανικά με επιδόρπια κρασιά, όπως το Porto, η Μαυροδάφνη ή το σαμιώτικο Vin Doux, οι έντονες γεύσεις των οποίων δεν επισκιάζονται από την αψάδα του. Ένα φρουτώδες Cabernet, ή ένα «γεμάτο» Zinfadel είναι επίσης εξαιρετικοί σύντροφοι για τα πιο αλμυρά μπλε τυριά.

Το μπρι συνδυάζεται τέλεια με σαμπάνιες και λευκά αφρώδη, που αναδεικνύουν τη γλυκιά, βουτυρένια γεύση του χωρίς να την «καπελώνουν».

Το κατσικίσιο τυρί βρίσκει τον καλύτερό του φίλο σε ένα μπουκάλι Sauvignon Blanc, που θα συμπληρώσει αρμονικά την οξύτητά του.

Το καπνιστό τυρί συνδυάζεται ιδανικά με ένα κόκκινο Shiraz, οι καπνιστές νότες του οποίου θα αναδείξουν τέλεια τη γεύση, για παράδειγμα, του μετσοβόνε σας.

Η ιταλική παρμεζάνα κάνει τέλεια παρέα με τους… συμπατριώτες της: Ένα Chianti ή ένα κόκκινο Brunello di Montalcino θα αναδείξουν την ιδιαίτερη γεύση της, ενώ καλός της φίλος μπορεί να αποδειχτεί και ένα «δικό μας» Αγιωργίτικο.

Η κρητική γραβιέρα συνδυάζεται τέλεια με «γεμάτα» κόκκινα Syrah, που δεν χάνονται κάτω από τη γεμάτη γεύση της.

Τα ελληνικά λευκά τυριά, μανούρι, ανθότυρο και κατίκι Δομοκού, ταιριάζουν πολύ με ήπια, φρέσκα λευκά κρασιά όπως είναι το Αθήρι και η Μαλαγουζιά.

πηγή in2life.gr
Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.