Μύδια αχνιστά σε κρασί και μουστάρδα


Εκπληκτικής νοστιμιάς μεζές, ιδανικός για ορεκτικό και πρώτο πιάτο!!!

Υλικά
1 κιλό φρέσκα μύδια, με τα όστρακα, καλά καθαρισμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
100 ml λευκό ξηρό κρασί
30 ml φρέσκος χυμός λεμονιού
τα φύλλα από 6 – 7 κλωνάρια φρέσκου μαϊντανού ψιλοκομμένα
50 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, το κρασί, το λεμόνι και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και να αρχίσουν να κοχλάζουν. Προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 6 – 7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όσα δεν ανοίξουν, τα πετάμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

gastronomos.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.