Στρούντελ νηστίσιμο,απίθανο!


 Μια φανταστική συνταγή για νηστίσιμο γλυκό κατα τη διάρκεια της Σαρακοστής και όχι μόνο.

Υλικά
Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. ελαιόλαδο
1 φλ.τσ. νερό
1 πορτοκάλι, το χυμό
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι

Για τη γέμιση
5 μήλα στάρκιν
100 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
50 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
50 γρ. σταφίδα ξανθή
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
1 φλ.κ. ρούμι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κανέλα
ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το χυμό πορτοκαλιού και το νερό και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο αλεύρι, ζυμώνοντας, να γίνει μία ζύμη λεία. Την κάνουμε μία μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή και όλη τη νύχτα.

-  Για να φτιάξουμε τη γέμιση καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε κουκούτσια και μεμβράνες και τα κόβουμε σε πολύ λεπτά φετάκια. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με όλα τα άλλα υλικά της γέμισης και προσθέτουμε τα μήλα. Πιέζουμε τα υλικά να σφίξουν σε ένα μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο δύο-τρεις ώρες.

- Όταν πρόκειται να ψήσουμε το γλυκό ανάβουμε το φούρνο στους 200ο. Έχουμε αφήσει τη ζύμη εκτός ψυγείου για 30'. Την απλώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο, με ορθογώνιο σχήμα 40 Χ 30 εκ. Τυλίγουμε το φύλλο στον πλάστη και το ξετυλίγουμε πάνω σε χαρτί ψησίματος με λίγο μεγαλύτερο μέγεθος.

-  Βάζουμε τη γέμιση στη στενή πλευρά αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο στο πλάι. Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό, σφίγγοντας τη γέμιση και κλείνουμε τις άκρες τυλίγοντας τις κάτω από το ρολό. Τοποθετούμε το χαρτί με το ρολό σε ταψάκι και λαδώνουμε όλη την επιφάνεια. Το ψήνουμε 35'-40'. Το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Extra tip: το στρούντελ μπορεί να γίνει και με φύλλο κρούστας. Θα χρειαστούμε δύο φύλλα κρούστας λαδωμένα.

Καλή απόλαυση!

athinorama.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.