Foccacia!


Ένα πολύ ωραίο και εύκολο αρωματικό ψωμί που θα συνοδέψει τέλεια το φαγητό σας!

Συστατικά
500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 ml.  Νερό, χλιαρό
170 ml. γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family πλήρες, χλιαρό
100 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο λιωμένο, και έξτρα λιωμένο για το άλειμμα της foccacia
10 Ντοματίνια, κομμένα στην μέση
8 γρ. Ξερή μαγιά
8 γρ. Αλάτι
4 γρ. Ζάχαρη
Λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα του ταψιού
Αλάτι χοντρό, για το τελείωμα
Ρίγανη ξερή, για το τελείωμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το νερό, το γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός και αφήνουμε 10 λεπτά στην άκρη για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι συνεχίζοντας το ζύμωμα. Η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει. Αν κριθεί απαραίτητο προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.
  2. Παίρνουμε ένα μεσαίο ταψί και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε καλά το ζυμάρι μας κάνοντας βαθουλώματα με τα δάχτυλά μας. Σκεπάζουμε καλά και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
  3. Μόλις γίνει αυτό, προσθέτουμε τις ντομάτες στα βαθουλώματα και πατάμε καλά. Αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου την επιφάνεια της foccacia με λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και ρίχνουμε λίγη ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να δούμε ότι η ζύμη μας έχει ψηθεί καλά από κάτω.
  4. Μόλις κρυώσει αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

stronoumetrapezi.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.