Aρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα



Υλικά Συνταγής
1 αρνίσιο μπουτάκι
2 κλωνάρια δενδρολίβανο
4-5 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
1/4 κιλού κεφαλοτύρι (κομμένο σε κύβους)
4 κ.σ ελαιόλαδο
2 μεγάλες λαδόκολλες

Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα, πλένοντας πρώτα και στεγνώνοντας με χαρτί κουζίνας το αρνάκι.

Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα ανακατεύουμε μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Με μαχαίρι κάνουμε μικρές σχισμές στο κρέας και μπήγουμε τα σκόρδα σε διάφορα σημεία.

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε στο κέντρο της λαδόκολλας. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το τυρί.

Τυλίγουμε καλά το κρέας στη λαδόκολλα, σαν πακέτο και δένουμε με σχοινί.

Βάζουμε το πακέτο σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία στους 160 βαθμούς C για 2,5 ώρες μέχρι σχεδόν να λιώσει το κρέας.

Μάθετε πώς να μαγειρεύετε το κάθε κομμάτι αρνιού με τον τρόπο που ενδείκνυνται, διαβάζοντας τα μυστικά μου.

πηγή argiro.gr
Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.