Φτιάξτε μόνοι σας παραδοσιακό κοκορέτσι [βίντεο]


Ποιος λέει όχι σε ένα νόστιμο, ζουμερό, χειροποίητο κοκορέτσι; -Σας δείχνουμε τον τρόπο να τα καταφέρετε- Και...καλή σας όρεξη!

Το παραδοσιακό αρνί στη σούβλα, το σήμα κατατεθέν του Πάσχα έχει έναν αχώριστο σύντροφο, το κοκορέτσι. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάθε χρόνο δεν προλαβαίνουν ή δεν τα καταφέρνουν να φτιάξουν το δικό τους σπιτικό κοκορέτσι. Υπάρχει τρόπος -και κανένας λόγος απογοήτευσης-, αν δεν πετύχει με την πρώτη φορά, ούτε αν σας πάρει περισσότερη ώρα από ότι υπολογίζατε.

Βασικοί κανόνες

-Πλύσιμο με άφθονο νερό, γύρισμα και «κολύμπι» για λίγο σε διάλυμα νερό-χυμό λεμονιού για τα έντερα. Το αλκαλικό περιβάλλον των εντέρων αντιδρά με το όξινο του λεμονιού και γίνεται λεύκανση, αδρανοποίηση της χλωρίδας και σχετική βακτηριοκτόνωση. Πολλοί χρησιμοποιούν ξύδι αντί λεμόνι, όμως, το λεμόνι αφήνει ένα λεπτό ευχάριστο άρωμα που αναδύεται και κατά το ψήσιμο αλλά όταν τρώμε το κοκορέτσι.
- Κόψτε τις σκωταριές με τα κομμάτια του συκωτιού στο 1/3 ή το πολύ στο 1/2 του πάχους των αντίστοιχων του πνευμονιού. μη βάζετε πάρα πολύ  συκώτι γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να βγει λίγο στυφό ή πικρό.
- Μη χρησιμοποιήσετε σε μεγάλη ποσότητα τις καρδιές γιατί είναι σκληρές και τα νεφρά γιατί συνήθως μυρίζουν. Αποφύγετε εντελώ τους αδένες λαιμού.
- Βάλτε τα κομμάτια συκωτιού και πνευμονιού σε ένα μπολ, ρίξτε αλατοπίπερο και ρίγανη, ανακατέψτε τα καλά, σκεπάστε τα και στο ψυγείο.
- Κόψτε σε κομμάτια γλυκάδια και μπόλια, βάλτε τα σε άλλο μπολ, ρίξτε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.

Παρακολουθήστε με προσοχή το παρακάτω βίντεο του Taste Advisor, στο οποίο θα βρείτε τα υλικά που σας χρειάζονται και όλες τις οδηγίες για να φτιάξετε με επιτυχία παραδοσιακό κοκορέτσι:



thetoc.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.