Κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα και μανιτάρια


Μία ξεχωριστή συνταγή με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και μανιτάρια!

Συστατικά
4  φιλέτα στήθος κοτόπουλο
4 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι με ρόδι
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκ. σκόρδο
250 γρ. μανιτάρια champignon
2 κ.σ. μέλι
300 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. λιαστές ντομάτες
1 κ.γ. εστραγκόν

Για το σερβίρισμα
250 γρ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 κ.γ. εστραγκόν
1 σκ. σκόρδο
200 γρ. μανιτάρια champignon
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
φρέσκα μυρωδικά

Μέθοδος Εκτέλεσης
  1. Στο μπολ προσθέτουμε πιπέρι, αλάτι, θυμάρι, 20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  2. Πανάρουμε, πολύ καλά, ένα ένα τα φιλέτα κοτόπουλου.
  3. Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο, βάζουμε τα φιλέτα και τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.  Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Βάζουμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σκόρδο ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και αφήνουμε για να καραμελώσουν. Προσθέτουμε μανιτάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια και ψήνουμε για να πάρουν χρώμα. 
  5. Ρίχνουμε βαλσάμικο ξίδι με ρόδι, μέλι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε τα φιλέτα πίσω στο τηγάνι.
  6. Προσθέτουμε κρέμα γάλακτος, λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  7. Πριν το βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το εστραγκόν και συνεχίζουμε να ψήνουμε.
Για το σερβίρισμα
  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο, κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, εστραγκόν, σκόρδο ψιλοκομμένο, μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για να πάρουν χρώμα. 
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε βούτυρο, ανακατεύουμε για να λιώσει και να πάει παντού. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
  • Στο τηγάνι με το κοτόπουλο ρίχνουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε για να λιώσει και να πάει παντού.
  • Σερβίρουμε με φρέσκα μυρωδικά.

akispetretzikis.com
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.