Μεσογειακή μακαρονάδα με κοτόπουλο και ελιές.


Σαν λαός είμαστε λάτρεις της μακαρονάδας και ευτυχώς έχουμε πολλές εναλλακτικές στο πως να τα μαγειρέψουμε!

Υλικά
360 γραμμάρια καθαρισμένο φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
¼ του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου ή κύβο κοτόπουλου
180 γραμμάρια καθαρισμένες αγκινάρες
2 ντομάτες κομμένες σε ψιλά καρέ
1 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο
¼ του φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλάκι σούπας ρίγανη
200 γραμμάρια πιπεριές Φλωρίνης (έτοιμες σε βαζάκι)
¼ του φλιτζανιού ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια
3 φλιτζάνια μακαρόνια πένες
¼ του φλιτζανιού τυρί φέτα κομμένη σε κυβάκια

Εκτέλεση
- Ένα χορταστικό πιάτο για όλη την οικογένεια!Βράζουμε τις αγκινάρες σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε κομμάτια.

- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε σκόρδο και κοτόπουλο.
Σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.

- Προσθέτουμε λίγο νερό, το ζωμό κοτόπουλου, τις ντομάτες κομμένς σε ψιλά καρέ, το κρασί και τη ρίγανη και το αφήνουμε να πάρει μια βράση για 10 λεπτά.

- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές και τις πιπεριές. Αφού βράσουμε και στραγγίσουμε τα μακαρόνια τα σερβίρουμε με μερικά κυβάκια φέτας.

Καλή απόλαυση!

govastileto.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.