Πανακότα με Nutella!


Η πανακότα πηγαίνει σε άλλο επίπεδο! Ναι διαβάσατε καλά… παίρνουμε την κλασική συνταγή για πανακότα και την αλλάζουμε προς το καλύτερο! Και πώς γίνεται αυτό; Μα φυσικά με την προσθήκη της αγαπημένης μας Nutella.

Υλικά
500 ml ‏κρέμα γάλακτος
300 ml ‏πλήρες γάλα
1 μικρό βαζάκι ‏Nutella
15 γρ. ‏ζελατίνη
2 ‏βανίλιες

Εκτέλεση
- Τοποθετείτε την ζελατίνη σε 5 κ.σ. νερό και την αφήνετε να μουλιάσει. Ζεσταίνετε καλά την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την βανίλια.

- Απομακρύνετε την κρέμα από την φωτιά και προσθέτετε την Nutella η οποία πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Βράζετε λίγο την ζελατίνη για να λιώσει και την προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατέψετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.

- Τοποθετείτε το γλυκό σε φόρμα και το αφήνετε για μερικές ώρες στο ψυγείο. Για να βγάλετε εύκολα την πανακότα από την φόρμα την ξεκολλάτε λίγο με τα δάκτυλα σας στην κορυφή και στην συνέχεια τοποθετείτε την φόρμα μέχρι την μέση σε ζεστό νερό για 10 λεπτά.

- Βάζετε ένα δίσκο στην φόρμα και τα αναποδογυρίζετε μαζί.

Καλή απόλαυση!

mirodieskainostimies.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.