Παγωτό παρφέ!


Μια συνταγή για να παρασκευάσουμε το πιο αγνό και νόστιμο παρφέ παγωτό που φάγαμε ποτέ!

Υλικά
4 κρόκοι
80 γρ. ζάχαρη
15 γρ. λικέρ μαρασκίνο
900 γρ. άγλυκη σαντιγί
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για τη μαρέγκα (250 γρ.) θα χρειαστείτε: 4 ασπράδια αυγών
150 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
- Βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, τους 4 κρόκους και τα 80 γρ. ζάχαρη και τα χτυπάμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Πρέπει να προσέξουμε να μη ζεσταθεί πολύ το μείγμα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να ψηθούν οι κρόκοι.

- Στη συνέχεια, το βάζουμε στο μίξερ, στην τρίτη ταχύτητα, και το χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Έπειτα, συνεχίζοντας να το χτυπάμε, προσθέτουμε το μαρασκίνο και τους ξηρούς καρπούς ή τα φρούτα. Αν θέλουμε να προσθέσουμε και σοκολάτα, ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς, αμέσως μετά την προσθήκη του μαρασκίνο και των ξηρών καρπών.

-  Κατόπιν, ανακατεύοντας συνέχεια απαλά μ' ένα κουτάλι το μείγμα, ρίχνουμε τη μαρέγκα και τέλος τη σαντιγί. Βάζουμε στην κατάψυξη το μείγμα και το παγωτό είναι έτοιμο μετά από περίπου 2 ώρες.

Εκτέλεση της συνταγής για τη μαρέγκα
Χτυπάμε στο μίξερ, στην τρίτη ταχύτητα, τα 4 ασπράδια των αυγών, τα 150 γρ. ζάχαρη και 2 σταγόνες λεμόνι, μέχρι να φτιάξουμε μια σφιχτή μαρέγκα.

Εκτέλεση της συνταγής για τη σαντιγί 
Χτυπάμε τα 900 γρ. κρέμα γάλακτος στην τρίτη ταχύτητα του μίξερ χωρίς να προσθέσουμε καθόλου ζάχαρη. Πρέπει να προσέξουμε να χτυπήσουμε αρκετά την κρέμα γάλακτος, ώστε να είναι σταθερή (να στέκεται), αλλά να μη χτυπηθεί πάρα πολύ και κόψει.

Καλή απόλαυση!

vita.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.