Ζελέ από πεπόνι


Δροσερό και σπιτικό αυτό το ζελέ αγκαλιάζει σε μία φόρμα τη γλύκα του καλοκαιριού…

Υλικά
1½ φλιτζάνι λιωμένο πεπόνι (το χτυπάτε προηγουμένως στο μπλέντερ)
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1½ φλιτζάνι νερό καυτό
2 φακελάκια ζελέ λεμονιού

Για γαρνίρισμα
λεπτές φέτες ή μπαλάκια πεπονιού

Διαδικασία
Διαλύετε το ζελέ στο καυτό νερό. Όταν σχεδόν κρυώσει, πριν αρχίσει να πήζει, το ανακατεύετε με το γιαούρτι (ή την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί), το λιωμένο πεπόνι και το χυμό λεμονιού.

Μεταφέρετε το μίγμα σε φόρμα (που χωράει 6 φλιτζάνια νερό). Το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε να πήξει. Για να σερβίρετε, αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε πιατέλα και βάζετε ολόγυρα τις φέτες ή τα μπαλάκια πεπονιού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Food Styling: Tina Webb
olivemagazine.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.