Μους σοκολάτα γάλακτος – φράουλας


Πεντανόστιμο γλυκάκι, που φτιάχνεται πανεύκολα, και χαρίζει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά
Για τη μους σοκολάτας
200γρ. κουβερτούρα
100ml γάλα
200ml κρέμα γάλακτος

Για τη μους φράουλας
300γρ. φράουλες καθαρισμένες (καθαρό βάρος)
150γρ. ζάχαρη
2 ασπράδια αβγών
½ φάκελο σκόνη ζελατίνας
250ml κρέμα γάλακτος
2 καψουλάκια άρωμα βανίλιας

Για τη διακόσμηση
μερικές φράουλες ολόκληρες

Διαδικασία
Πρώτα ετοιμάζετε τη μους σοκολάτας: Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και παράλληλα χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι, αλλά να μην γίνει σαντιγί.

Ζεσταίνετε λίγο το γάλα και το αναμιγνύετε με τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι το μίγμα να γίνει χλιαρό. Τότε το ενσωματώνετε στην παχύρρευστη κρέμα και μοιράζετε τη μους σε έξι ή περισσότερα ποτήρια γεμίζοντάς τα ως τη μέση. Αφήνετε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, να σταθεροποιηθεί η μους.

Περίπου στις 2 ώρες αφού βάλετε τα ποτηράκια με τη μους σοκολάτα στο ψυγείο, ετοιμάζετε και τη μους φράουλας. Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπρίκι με ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και, αφού φουσκώσει, βάζετε το μπρίκι σε σιγανή φωτιά και τη λιώνετε ανακατεύοντας με κουταλάκι.

Πολτοποιείτε τις φράουλες στο μίξερ μαζί με τα 100γρ. από τη ζάχαρη, προσθέτετε στο χυμό τη ζελατίνη και χτυπάτε για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί. Περιμένετε να κρυώσει το μίγμα.

Στο μεταξύ χτυπάτε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (50γρ.) σε σφιχτή μαρέγκα και ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.

Κρατάτε μισό φλιτζάνι περίπου από το μίγμα του ζελέ της φράουλας στην άκρη και ενσωματώνετε το υπόλοιπο στη σαντιγί. Τέλος, ενσωματώνετε τη μαρέγκα και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο.

Αφού πήξει η μους σοκολάτας συμπληρώνετε τα ποτήρια μέχρι πάνω με μους φράουλας και τα αφήνετε τα ποτήρια στο ψυγείο να πήξει και η μους φράουλας. Μοιράζετε από πάνω προσεκτικά με ένα κουτάλι από λίγο ζελέ φράουλας και αφήνετε τις μους στο ψυγείο να πήξουν καλά πριν τις σερβίρετε, ιδανικά την επόμενη μέρα.

Σερβίρετε διακοσμώντας με μία ολόκληρη φράουλα σε κάθε ποτήρι. 

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή
olivemagazine.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.