Σαλάτα με καρπούζι, ντοματίνια και μανούρι


Το καλοκαίρι στο πιάτο σε μια δροσερή σαλάτα.

Υλικά
400γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
400γρ. καρπούζι χωρίς σπόρους, σε μικρούς κύβους (στο ίδιο μέγεθος περίπου με τα ντοματίνια)
1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
100γρ. μανούρι ή φέτα χοντροσπασμένη
1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
½ κουτ. γλυκού σουσάμι μαύρο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Βάζετε σε ένα βαζάκι με καπάκι το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και το δεντρολίβανο, κλείνετε και κουνάτε δυνατά ενωθούν τα υλικά.

Βάζετε σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε τα ντοματίνια, το καρπούζι, το κρεμμύδι, τη μισή φέτα ή το μανούρι, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί, το μαύρο σουσάμι και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή
olivemagazine.gr
Share on Google Plus

About Εύα Φράγκου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.