Πέρκα λεμονάτη!


Μια πανεύκολη, νόστιμη και υγιεινή συνταγή με πέρκα.

Υλικά
4 κομμάτια φιλέτο πέρκας (300 γραμμάρια το καθένα)
50 γραμμάρια γαλέτα
ξύσμα από 1 λεμόνι
25 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
50 γραμμάρια βούτυρο
χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη γαλέτα με το ξύσμα λεμονιού, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

- Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά και από τις δύο πλευρές σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Τα γυρνάμε και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε πριν της παρμεζάνας.

- Τα βάζουμε στο φούρνο σε προθερμασμένο γκριλ στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει η γαλέτα και να λιώσει η παρμεζάνα.

- Τα ραντίζουμε με το λεμόνι και το βούτυρο και τα σερβίρουμε ζεστά.

Καλή όρεξη!

govastileto.gr
Share on Google Plus

About Χριστινα Καραπετσανη

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.