Λευκή Μερέντα


Μια πρωτότυπη μερέντα που δεν θα χορτένετε να την τρώτε! Δοκιμάστε την αξίζει τον κόπο!

Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα λευκή
70 γρ. βούτυρ
1/2 κούπα γάλα φρέσκο

Εκτέλεση
- Ρίχνουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Στερεώνουμε το μπολ στην κατσαρόλα.

-  Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα. Όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει, για τουλάχιστον 1 ώρα. Τη βάζουμε σε βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

- Τη χρησιμοποιούμε ως άλειμμα στο ψωμί, γέμιση για τσουρέκια, γλάσο για κέικ ή μάφινς κ.λπ.


Καλή απόλαυση!

gastronomos.gr
Share on Google Plus

About femalevoice

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.