Παστίτσιο με λαχανικά..


Συνταγή για φανταστικό παστίτσιο με λαχανικά, λαζάνια και τυριά που λιώνουν. Τόση νοστιμιά, που θα ξεχάσετε ότι τρώτε παστίτσιο χωρίς κιμά! Ιδανικό και για χορτοφάγους.

Υλικά
18 λαζάνια
3 χρωματιστές πιπεριές (όχι πράσινες)
2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2½ φλ. κασέρι (ή ρεγκάτο ή γραβιέρα)
1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Για την εύκολη κρέμα
3 κ.σ. βούτυρο
1/2 πράσο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. αλεύρι (γεμάτες)
750 ml φρέσκο γάλα (χλιαρό)
1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι

Για τη σάλτσα ντομάτα
1 κιλό ντομάτες τριμμένες ή ψιλοκομμένες
1 σκ. σκόρδο
¼ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
Για το φανταστικό vegetarian παστίτσιο με λαχανικά χωρίς κιμά, ψήνουμε πρώτα τα λαχανικά και ταυτόχρονα ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τις δύο εύκολες σάλτσες.

Για τα λαχανικά
Κόβουμε σε μικρά καρέ τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα κολοκύθια. Τα αραδιάζουμε σε μία λαμαρίνα και τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς C στις αντιστάσεις για 15 λεπτά.

Για τη σάλτσα ντομάτα
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτα σε κατσαρόλα και τα βράζουμε για 10 λεπτά.

Για την κρέμα
Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα. Σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο πράσο για 5 λεπτά, να μαραθεί. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Το αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά. Λίγο λίγο, προσθέτουμε το χλιαρό γάλα και ανακατεύοντας αφήνουμε την κρέμα να δέσει για λίγα λεπτά.  Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι. Αλατοπιπερώνουμε.

Για το μοντάρισμα
Σε μεγάλο πυράντοχο σκεύος στρώνουμε μία κουταλιά σάλτσα ντομάτας. Απλώνουμε μία στρώση λαζάνια. Προσθέτουμε μία κουταλιά σάλτσα ντομάτας. Κάνουμε μία στρώση με το 1/3 των λαχανικών. Αναμειγνύουμε τη γραβιέρα και το κεφαλοτύρι και πασπαλίζουμε με το 1/3 αυτών. Κάνουμε δεύτερη στρώση λαζάνια. Καλύπτουμε με μία κουταλιά σάλτσα ντομάτας. Στρώνουμε μία στρώση λαχανικών και τα μισά τριμμένα τυριά. Κάνουμε τρίτη στρώση λαζάνια. Ρίχνουμε την υπόλοιπη ντομάτα, τα υπόλοιπα λαχανικά και τυριά. Τέλος, καλύπτουμε με την κρέμα.

Ψήνουμε το παστίτσιο για 30 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στους 200 βαθμούς C. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί, για ακόμα 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Καλή όρεξη!

argiro.gr
Share on Google Plus

About femalevoice

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.