ΑΦΙΕΡΩΜΑ ¨ΤΟ ΡΑΦΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ¨Η συγγραφέας κ ποιήτρια ΕΥΑ ΠΑΥΛΙΔΟΥ  είναι ένα φρέσκο πρόσωπο στο χώρο της γραφής ! Η αγάπη, η ευαισθησία , η θετική ενέργεια που εκπέμπει, το φωτεινό της χαμόγελο είναι στοιχεία  ευδιάκριτα του  χαρακτήρα της κ την κάνουν ξεχωριστή.Αγαπημένος φίλος, το βιβλίο, απολάμβανε την αμέριστη αγάπη του σε δύσκολες φάσεις της ζωής της πλημμυρίζοντας χαρά την ευγενική της ψυχή. Το βιβλίο είναι το οξυγόνο του νου,η αφύπνιση των συναισθημάτων ,η λύτρωση της ψυχής! Με πυξίδα τη φράση του ΚΙΚΕΡΩΝΑ<<Αν έχεις έναν κήπο κ μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου 
χρειάζονται>>  οραματίστηκε κ ενσάρκωσε τη δημιουργία βιβλιοθηκών σε χώρους που 
αγκαλιάζουν άτομα με χρόνιες παθήσεις.Το¨ ΡΑΦΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ¨ γεννήθηκε ως επιθυμία 
 για ανάγκη προσφοράς.
Το Ράφι της Αγάπης είναι οι άνθρωποι που αγαπούν τους ανθρώπους.Είναι η δράση που δημιουργεί κήπους συναισθημάτων! Το Ράφι της Αγάπης γέμισε τελικά  με Αγάπη. Η αγάπη απονέμεται πάντα σαν δώρο,ελεύθερα,πρόθυμα,απροσδόκητα.Προσφέρεται ακόμη κ όταν οι άλλοι δε την αναγνωρίζουν κ δεν την εκτιμούν.Δεν αγαπάμε για να μας αγαπήσουν,αγαπάμε γιατί έτσι νιώθουμε.

 
Πως γεννήθηκε η ιδέα για το¨ ΡΑΦΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ¨

Επειδή έιμαι ασθενής με χρόνια πάθηση αναγκάζομαι να μένω κλινήρης. Ήμουν 3-4 μέρες στο κρεβάτι .Όσες ημέρες διαχειρίστηκα την κρίση μου με ηρεμία διάβαζα το βιβλίο¨ Μέχρι το πέμπτο σκαλοπάτι¨. Έχει μία αναφορά στην γυναικεία κατάθλιψη. Η ανάγνωση έχει λειτουργήσει ψυχοθεραπευτικά  σε μένα! Σκέφτηκα λοιπόν γιατί να μην λειτουργήσει  παρόμοια  και  σε άλλους  ανθρώπους.Στη συνέχεια το συζήτησα με φίλους. Ήταν  μια  κίνηση  αυθόρμητη με στόχο τον άνθρωπο. Είπαν ότι ήθελαν να το σκεφτούν.Έπειτα το ανακοινώσαμε μέσω facebook. Η ανταπόκριση της ιδέας ήταν ασύλληπτη, χωρίς να μας ξέρουν είπαν ¨θΕΛΩ¨.

 

Πόσο χρονικό διάστημα χρειάστηκε για να υλοποιηθεί η ιδέα?

Ξεκινήσαμε την υλοποίηση της ιδέας από τον περασμένο Απρίλιο και δώσαμε προθεσμία ημερομηνίας ως  τον Ιούνιο.Στη συνέχεια δώσαμε παράταση ως 20/9 οπότε έληξε η συγκέντρωση. Εκατό συγγραφείς έδειξαν ενδιαφέρον και δώσανε τα βιβλία τους. Θα είναι μία δράση ετησίως και θα γίνεται μία φορά τον χρόνο. Γιγαντώθηκε η δράση!! Δεχόμαστε διαρκώς μηνύματα να δεχτούμε τα βιβλία τους .Όταν ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία θα έχουμε ήδη τα βιβλία!

 Ποιοι ήταν οι συντελεστές της ιδέας?

ΟΙ άνθρωποι που αγκάλιασαν κ ενσάρκωσαν την ιδέα της ήταν τόσο οι φίλοι  όσο κ οι ομότεχνοι της Μάριος Καρακατσάνης στην Αθήνα,Φρόσω Αποστόλου,Νατάσα Καραμανλή,Ελένη Καρύδακη Αγάπη Ντόκα στη Θεσσαλονίκη.Πολλοί ήταν οι συγγγραφείς που πρόσφεραν το βιβλίο τους με ιδιόχειρη αφιέρωση. Κ το εκπληκτικό ήταν άνθρωποι που βρέθηκαν στο δρόμο τους. Ο κος Μαυρομάτης ο οποίος κατασκεύασε τη βιβλιοθήκη κ σκάλισε πάνω της  το θέμα ¨Το ράφι της Αγάπης¨ κ η οποία στολίστηκε με τα υπέροχα βιβλία πολλών αγαπημένων συγγραφέων,το βιβλιοπωλείο Ψαράς το οποίο έκανε δωρεές βιβλίων από δικές του εκδόσεις. Πολλοί ήταν αυτοί που συνέβαλαν στη δράση αυτή ο καθένας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.Για τα εγκαίνιά μας δώσαμε αναμνηστικά ,πάπυροι ¨Τιμής Ένεκεν¨,συνοδεύοντάς τα με κεραμεικά βιβλιαράκια που έγραφε το ¨ΡΑΦΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ¨χειροποίητα από γυναίκες.Αυτά τα προσφέραμε στους συγγραφείς!

 

Σε ποια μάτια ανθρώπων απευθύνεται?

Πρώτιστα στοχεύουμε  σε ανθρώπους που μάχονται με χρόνιες παθήσεις είτε αυτοί νοσηλεύονται  σ ένα ίδρυμα, σ ένα νοσοκομείο,είτε βρίσκονται στο σπίτι κ υποφέρουν από πλήξη , μοναξιά. Σκοπός μας είναι να βρουν τη δύναμη και τη λύση. Το βιβλίο δίνει τη λύση.
Στη συνέχεια θέλουμε να καταλάβουν οι συγγραφείς ότι έχουν το όπλο της γραφής που αποτελεί σωσίβιο για ανθρώπους. Γι’αυτό δεν ήρθαμε σε επαφή με εκδοτικούς οίκους και ήρθαμε σε επαφή με τους λήπτες. Μοναδική και αξέχαστη εμπειρία γεμάτη συγκίνηση. Θα συνεχίσουν τα ράφια με τον ίδιο τρόπο και ευχόμαστε να εισβάλουν
πιο βαθιά στις ψυχές των συγγραφέων.

Με σύνθημα ¨Αφήστε τις λέξεις σας ελεύθερες να θεραπεύσουν τις ψυχές¨ κάνατε έκκληση στους ομότεχνούς σας. Ποια η ανταπόκρισή τους? 

Η ανταπόκρισή τους ήταν  δυναμική κ άμεση!! Δεν έχει σταματήσει!! Δώσαμε την υπόσχεση μέσα από την εκδήλωση ότι θα ανταμωθούμε σε αρκετά ακόμη ράφια.


Ποιος είναι ο στόχος σας κ ποιο το όραμά σας? 

Στόχος να δημιουργήσουμε πολλά ράφια!! Όποιος μας καλέσει στο χώρο που υπάρχουν ασθενείς είμαστε στην διάθεση τους και έτοιμοι να δεχτούμε προτάσεις. Όραμά μας είναι να πάρει σάρκα κ οστά η σκέψη για  μια μικρή βιβλιοθήκη σε επαρχία !

Ποια είναι η αγαπημένη σου φράση που σε αντιπροσωπεύει? 

Να αγαπάς σα να μην υπάρχει αύριο. Μ’αυτό ως οδηγό κινούμαι στη ζωή μου και προχωρώ. Η αγάπη είναι θεραπεία, δεν είμαι μόνο η ανάγνωση.

 Σου εύχομαι ολόψυχα Καλά κ Ευλογημένα Χριστούγεννα!
Μαρία Χριστοδούλου 
Αρχισυντάκτρια 
Share on Google Plus

About femalevoice.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.