Πραγματοποιηθηκε επιτυχως η ημεριδα"Παιδι και εικονικος κοσμος του Διαδικτύου"της Ευχης Ζωης


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, η ημερίδα "Παιδί και Εικονικός Κόσμος του Διαδυκτίου" που διοργάνωσε η επιστημονική οργάνωση αλληλεγγύης  Ευχή Ζωής υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων. Την ομιλία συντόνισε η κα Μαρία Χριστοδούλου, Φιλόλογος, Αντιπρόεδρος της ΕΥΧΗ ΖΩΗΣ και Αρχισυντάκτρια του Διαδικτυακού Περιοδικού FEMALEVOICE.GR, ενώ στην ημερίδα προλόγισε η κα Μαριέττα Λάμπρου, Νομικός, Ιδρύτρια της  ΕΥΧΗ ΖΩΗΣ, ιδιοκτήτρια της Ευχούπολης και Εκδότρια -Διευθύντρια του Διαδικτυακού περιοδικού FEMALEVOICE.GR.


Τη βραδιά άνοιξε ο κος Κωνσταντίνος  Σιώμος, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο με θέμα "Ψηφιακή Κοινωνία του Μέλλοντος. Ο κος Σιώμος αναφέρθηκε στην οικογένεια της παλιότερης και της σημερινής εποχής.στην αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας κ στο ήδη υπάρχον  τεχνολογικό χάσμα μεταξύ των γενεών. Επίσης τόνισε τις υπηρεσίες που θα προσφέρει το ίντερνετ από το 2020 και στο εξής, για την ρομποτική ιατρική, τις ρομποτικές εφαρμογές κ τα nanorobots που θα καταστρέφουν τα βλαβερά κύτταρα του ανθρώπου.Στη συνέχεια επισήμανε ότι ο εθισμός στο διαδίκτυο, ιδίως των νέων είναι μεγάλος, κ η επίδραση της τεχνολογίας στην εργασία σε λίγα χρόνια θα είναι αναπόφευκτη.Ολοκλήρωσε την ομιλία του με ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον κ ένα διάχυτο προβληματισμό για  τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας.


Έπειτα, η κα Μαρία Χριστοδούλου έδωσε το λόγο στον κο Χρήστο Πιτσίλκα, κοινωνιολόγο, Στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης-Ο.ΚΑ.ΝΑ και συνεργάτης του προγράμματος "ΑΡΙΑΔΝΗ"  για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα:΄Έφηβοι και ασφαλής χρήση του διαδικτύου. Ο κος Πιτσίλκας αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έγιναν από το Κέντρο Πρόληψης σε σχολεία του Ν.Λάρισας, για τον γενικό σκοπό και τη θεματολογία αυτών των παρεμβάσεων. Τόνισε τα πλεονεκτήματα του διαδικτύου,  όπως είναι η  ενημέρωση, η επικοινωνία, οι συναλλαγές, τα χαρακτηριστικά του διαδικτύου, αλλά και τα αρνητικά φαινόμενα, όπως ο εθισμός, ο τζόγος, το πορνογραφικό υλικό και το grooming (αποπλάνηση εφήβων), το οποίο, δυστυχώς,  πολλοί νέοι αγνοούν. Τελείωσε την ομιλία του με τα συμπεράσματα των παρεμβάσεων στα σχολεία του Νομού, επισημαίνοντας ότι τα παιδιά χειρίζονται άψογα το διαδίκτυο, έχοντας, όμως άγνοια ορισμένων φαινομένων, όπως είναι ο προσηλυτισμός στα διαδικτυακά μέσα και η υποκλοπή δεδομένων.


Η συντακτική ομάδα του Femalevoice.gr δεν θα μπορούσε να λείψει από μία τόσο όμορφη και ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Στο τέλος, το κοινό έκανε ερωτήσεις στους ομιλητές, οι οποίοι απάντησαν πρόσχαρα και η βραδιά έκλεισε με επιτυχία.


Φράγκου Ευαγγελία για το femalevoice.gr 

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.