Δικαία Μαραβέλια "η ζωή είναι έρωτας "

Η Δικαία Μαραβέλια είναι μια νέα γυναίκα με καταγωγή από την Σύμη. Την γνωρίσαμε μέσα απότο βιβλίο που συνέγραψε με την Αναστασία Κορινθίου "Ζεστό ψωμί και κόκκινη κορδέλα "και μας μίλησε για όλα
Ζεις στη Σύμη, ποιες είναι οι συνθήκες ζωής σε ένα ακριτικό νησί;
Εξαρτάται το νησί , η Σύμη μου είναι ότι καλύτερο έχει τις δυσκολίες του δεν λέω όμως την προτιμώ την ζωή εδώ. 
Λίγα λόγια για το βιβλίο "ζεστό ψωμί και κόκκινη κορδέλα "
Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να γράψεις σε συνεργασία με κάποιον άλλο συγγραφέα;
Δεν ήταν καθόλου δύσκολο να γράψω το βιβλίο με την Αναστασία, λατρεύω την πειραγμένη γραφή της, και όλο αυτό εμείς το διασκεδάσαμε. Η ανταλλαγή αυτών των μειλ κρατούσε ακόμα κι εμάς σε αγωνία. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν θα το έκανα με κάποιον άλλο συγγραφέα αυτό, σιγουρά όμως θα το ξανακάνω με την Αναστασία.
Το βιβλίο σας, όταν το είδα στις προθήκες των βιβλιοπωλείων ,μου κίνησε το ενδιαφέρον λόγω του τίτλου του.Τινος ήταν η ιδέα για τον τίτλο;
Σε μια παρουσίαση βιβλίου, προ παρουσιάσαμε το βιβλίο μας με την Αναστασία κρατώντας ένα ζεστό ψωμί δεμένο με μια κόκκινη κορδέλα. Μετά όταν ήρθε η ώρα για να βρούμε τίτλο καταλήξαμε πολύ ευκολά σε αυτόν.
Πόσο μεγάλο ατού είναι ο τίτλος για ένα βιβλίο;
Ο τίτλος και το εξώφυλλο είναι τα πρώτα που με κερδίζουν σε ένα βιβλίο και μετά διαβάζω το οπισθόφυλλο. Οπότε για μένα παίζει σημαντικό ρόλο ο τίτλος σε ένα βιβλίο ειδικά αν είναι και λίγο πειραγμένος.
Ποιον ήρωα του βιβλίου σας ξεχωριζετε;
Ποιον να ξεχωρίσω, όλοι είναι ιδιαίτεροι. Όμως έχω μια αδυναμία παραπάνω στην Άννα μου και το Χρουσώ. Η Άννα είναι για μένα το πρόσωπο που δείχνει τα σημάδια για να  ξεκλειδώσουν τα κορίτσια τα μυστικά του παρελθόντος.
Έχω διαβάσει το βιβλίο νομίζω πως η Χρουσω έχει πολλά στοιχεία με την Δικαια ,είναι αληθεια;Έχετε αυτοβιογραφικά στοιχεία σας στο βιβλίο;
Η Χρουσώ ναι, μοιάζει αρκετά στη Δικαία, έχουν πολλά κοινά σημεία, είναι Συμιακές, σύζυγοι, μάνες. Έχουν σχεδόν την ίδια καθημερινότητα. Δεν θα μπορούσα να μην έχω αυτοβιογραφικά στοιχεία στο βιβλίο, όταν γράφω καταθέτω την ψυχή μου, οι λέξεις μου είμαι εγώ.
Ζεστό ψωμί όπως η Χρουσω,λόγω της οικειοτητας  και κόκκινη κορδέλα για την Αλεμηνα και το πάθος της για ζωη;
*Ζεστό ψωμί όπως η ζωή, γιατί την τρελαίνει η διαδικασία της προετοιμασίας του. Το ζύμωμα, το φούσκωμα, το ψήσιμο. Το κόκκινο ναι συμβολίζει το πάθος ναι, και η κορδέλα το δέσιμο που έχουν τα κορίτσια μεταξύ τους.
Είστε μητέρα τι είναι αυτό που σας εξοργίζει στην ως μάνα στην σημερινή κοινωνια;
Και τι δεν με εξοργίζει, το αβέβαιο αύριο, το ότι αν  δεν έχεις κάποιον που συστήνεται <<ξέρεις ποιος είμαι εγώ>>, δεν έχεις καμία ελπίδα να κάνεις την δουλειά σου; Το ότι μεγαλώνουμε και δίνουμε τα πάντα για αυτά τα παιδιά και έρχεται ο καθένας που εμείς βάλαμε σε θέσεις εξουσίας, που δεν τις αξίζουν, να μας ακυρώνουν, να τα ακυρώνουν. Με εξοργίζει που κάναμε όπως κάναμε την κοινωνία μας!
Τι ρόλο παίζει για σένα ο έρωτας  στη ζωή σου;
Ο ερωτάς είναι ζωή…
Οι φίλοι πόσο σημαντικό κεφάλαιο είναι για την Δικαια;
Οι καλοί μου φίλοι, για μένα έχουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μου, τόσο όσο και η οικογένεια μου. Αυτοί που με ανέχονται στα καλά, άλλα και στα άσχημά μου. Που μου επισημαίνουν τα λάθη μου κι ας τους μουτρώνω. Που με αγαπούν, γιατί τους αγαπώ περισσότερο.
Για επίλογο της κουβέντας μας ..ποιοι στίχοι σε εκφράζουν ως προσωπικότητα;
Ζωή χωρίς τα θέλω σου ζωή γεμάτη πρέπει, νερό είναι θαλασσινό που άνεμο δεν έχει…
Βασιλική Ευαγγέλου Παπαθανασίου για το  femalevoice.gr
Share on Google Plus

About Statusvoice.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.