ΤΑ ΚΟΜΙΚΣ ΩΣ ΜΕΣΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝΚόμικς είναι η τέχνη της αφήγησης ιστοριών με σχεδιασμένες εικόνες, τυπωμένες σε χαρτί . Αφηγούνται ιστορίες οποιουδήποτε περιεχομένου μέσω διαδοχικών εικόνων.Αυτό καθιστά την ιστορία πιο συναρπαστική κ πιο εντυπωσιακή.
 Το λεξιλόγιό τους είναι απλό,λιτό καθημερινό κ εύληπτο από το παιδί.Πραγματεύονται κυρίως ιστορίες χιουμοριστικές,περιπετειώδεις κ είναι σύντομες.Η σύντομη έκτασή τους δεν κουράζει αλλά κεντρίζει   κ  κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.Οι μικρές ιστορίες ,κυρίως αυτές που απευθύνονται σε μικρά παιδιά ,έχουν ήρωες ζώα, λειτουργούν ψυχολογικά με εξαιρετική αποτελεσματικότητα.Κυρίαρχο μέσο επικοινωνίας αποτελεί η εικόνα ενώ ο λόγος παίζει συμπληρωματικό ρόλο.Οι ήρωες των κόμικς μιλούν άμεσα κ αποτελούν πρότυπα για τα παιδιά κ καλύπτουν τις ψυχικές κ συναισθηματικές τους ανάγκες.Προβάλλουν αξίες, αναντίρρητες αλήθειες, που μπορούν έτσι να παίζουν το ρόλο ενός φίλτρου μέσα από το οποίο βλέπουμε την πραγματικότητα.Οι ήρωες των μικρών ιστοριών μπορεί να μοιάζουν με υπαρκτά πρόσωπα, αλλά μπορεί να είναι κ πλάσματα βγαλμένα από τη φαντασία.Ένας από τους πιο γνωστούς  ήρωες κόμικς είναι ο Μίκυ Μάους, δημιούργημα του αμερικάνου Ουώλτ Ντίσνει.Γνωστός  <Ευρωπαίος> ήρωας των κόμικς είναι ο Τεν Τεν, ο ξανθός νεαρός με το χαρακτηριστικό τσουλούφι , που μπλέκεται σε περιπέτειες μυστηρίου σε διάφορες χώρες, έχοντας πάντα μαζί του το σκύλο του Μιλού. Στην Ελλάδα εισάγονται ήρωες κόμικς όπως ο Μίκυ Μάους, ο Σούπερμαν, ο Σπάιντερμαν, ο Αστερίξ κ α. Ένας άλλος πετυχημένος  έλληνας ήρωας είναι ο Ισοβίτης του <Αρκά>, γνωστός για το ιδιόρρυθμο κ καυστικό χιούμορ του.Τα παιδιά αγάπησαν αυτή την τέχνη των ιστοριών κ λάτρεψαν τους ήρωές τους. Το αστείο κ κωμικό τους στοιχείο το καθιστά ευπρόσδεκτο ενώ το δραματικό στοιχείο απευθύνεται στις συγκινησιακές χορδές των παιδιών κ διευκολύνει την ταύτιση με τον ήρωα.

Μαρία Χριστοδούλου
Φιλόλογος 
Share on Google Plus

About femalevoice.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.