Η ΛΗΤΩ ΤΣΑΚΙΡΗ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Hilton υπό την προεδρία του κου Ι.Μαρωνίτη  του ομίλου Unesco Πειραιώς κ Νήσων έγινε η ετήσια βράβευση των χορηγών, που συνεισφέρουν στις δομές του Ομίλου, μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα κ έντονη συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Βραβεύτηκαν μεγάλες επιχειρήσεις της Ελλάδος κ άτομα που επιτελούν αξιόλογο ανθρωπιστικό έργο μέσω του πολιτισμού κ της τέχνης.


 Από την όμορφη πόλη μας τη Λάρισα βραβεύτηκε η επιχειρηματίας κα Μπλιάτσιου Φωτεινή ιδιοκτήτρια του Κτήμα "ΕΥΚΑΡΠΙΑ" η οποία τροφοδοτεί τις δομές της Unesco με τα παραγόμενα αγαθά του κτήματος, εδώ κ δύο χρόνια.


Η συγγραφέας κ παιδαγωγός κα Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου βραβεύτηκε για τις πολιτιστικές της δράσεις  στις δομές του Ομίλου κ συγκεκριμένα για τη δραματοποίηση του μουσικού της παραμυθιού με τίτλο "Στου ονείρου μου την άκρη ......φιλία έχω κ αγάπη".


 Η κα Τσικούρη της  θεατρικής ομάδας Κιβωτός Ονείρων  ανεβάζει από το Φλεβάρη του 2017 υπό την αιγίδα της Unesco το μουσικό παραμύθι της κας Λητούς Τσακίρη Παπαθανασίου με τίτλο,< Στου ονείρου μου την άκρη.....φιλία έχω κ αγάπη>, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλους με μουσική Αντωνέλλας Πουλούλη. Το σενάριο της παράστασης είναι διασκευή της συγγραφέως από το αξιόλογο αυτό βιβλίο της που μιλά για την αλληλοβοήθεια, τη συνύπαρξη,την αξία της φιλίας κ το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Η δουλειά αυτή θα ταξιδέψει στα σχολεία κ στους παιδικούς σταθμούς όλης της χώρας με άδεια του ΥΠΕΠΘ.


Αρκετοί φίλοι, αγαπημένα πρόσωπα,αξιόλογοι συνεργάτες κ η κα Τσικούρη με τη θεατρική σκηνή "Κιβωτός Ονείρων" μοιράστηκαν αυτές τις όμορφες στιγμές βιώνοντας το αίσθημα της  αγάπης που ήταν διάχυτο.
               
                   
 Η αποδοχή,η αναγνώριση, η επιβράβευση, αποτελούν την κινητήριο δύναμη κ δίνουν ώθηση σε νέες δράσεις.   
Η κα Λητώ Τσακίρη ετοιμάζει το 5ο της βιβλίο.Το νέο της μουσικό παραμύθι έχει θέμα το σχολικό εκφοβισμό με μουσική του Ν.Ευθυμιάδη. Τα βιβλία της κυκλοφορούν πανελλαδικά από τις εκδόσεις Διάπλους.

Μαρία Χριστοδούλου
Αρχισυντάκτρια
Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.