7 τρόποι για να πετύχεις τους στόχους σου

Τι έγινε με εκείνη τη δίαιτα; Ξεκίνησες γυμναστήριο τελικά; Σταμάτησες το κάπνισμα; Μήπως ανήκεις και εσύ στην κατηγορία εκείνων που κάθε χρόνο βάζουν άπιαστους στόχους που δεν καταφέρνουν ποτέ να εκπληρώσουν; Ξεκινάς λοιπόν γεμάτη προσδοκίες, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση κάθε χρονιά και μετά τον πρώτο μήνα ξεχνάς τα πάντα και σιγά - σιγά αρχίζει η κατρακύλα. Όπως κάνεις κάθε χρονιά και τον Σεπτέμβρη λίγο πριν ξεκινήσεις τη δουλειά ή τον Μάιο λίγο πριν βγεις στην παραλία... Πώς θα καταφέρεις, λοιπόν, επιτέλους να «αλλάξεις» τη ζωή σου και να μη μείνουν για ακόμη μία φορά οι στόχοι σου ξεχασμένοι πάνω σε ένα χαρτάκι; Συγκεντρώσαμε μερικά βήματα που θα σε καθοδηγήσουν στο «δρόμο της αυτοβελτίωσης» για τη φετινή χρονιά!
1. Ένας στόχος τη φορά! Αν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου για οποιονδήποτε λόγο, μην προσπαθήσεις να το κάνεις μονομιάς. Δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρεις. Αντίθετα, μπορείς να ξεκινήσεις με ένα συγκεκριμένα πράγμα και μικρές αλλαγές που μπορείς να πραγματοποιήσεις πιο εύκολα. Μην καταλήξεις λοιπόν και φέτος με μία ατελείωτη λίστα…
2. Σχεδίασε προσεκτικά κάθε βήμα Διατύπωσε τον στόχο σου με ακρίβεια, σε ενεστώτα χρόνο και στο πρώτο πρόσωπο. Προσπάθησε να προσδιορίσεις τι ακριβώς είναι αυτό που θέλεις να αλλάξεις και στη συνέχεια σχεδίασε προσεκτικά τα βήματα για να πετύχεις τον στόχο σου. Γράψε το πώς, το πότε και το γιατί πριν προχωρήσεις στην επίτευξή του. Για παράδειγμα, μην γράψεις ότι θα ξεκινήσεις γυμναστήριο. Αναζήτησε το είδος γυμανστικής που σου αρέσει και σου ταιριάζει περισσότερο και στη συνέχεια επίλεξε τον χρόνο που μπορείς να διαθέσεις σε αυτό. Σκέψου γιατί θέλεις να γυμναστείς. Για να ξαναβρείς τη φόρμα και την αντοχή σου; Για να ανακουφιστείς από τους πόνους; Για να αδειάζει το μυαλό σου; Για να εκτονωθείς; Για να διασκεδάσεις; Ξεκίνα την έρευνά σου και κάνε προγραμματισμό για να αυξήσεις τις πιθανότητες επιτυχίας.
3. Επαναπροσδιόρισε τον στόχο Όταν καταφέρεις να εκπληρώσεις το πρώτο σου πλάνο και πέτυχες αυτό που ήθελες, τότε μπορείς να προχωρήσεις στον επόμενο στόχο. Κάνοντας μικρές αλλαγές μπορείς να καταφέρεις μία μεγαλύτερη μέχρι το τέλος της νέας χρονιάς! Είναι μάλλον ο πιο ρεαλιστικός τρόπος για να καταφέρεις όλα όσα θέλεις.
4. Σκέψου τα «θέλω» σου Μη βάζεις συνέχεια μπροστά τα «πρέπει». Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις; Αν, για παράδειγμα, δεν είναι το όνειρό σου να γίνεις δικηγόρος, τότε γιατί να εκπληρώσεις την επιθυμία της μαμάς σου; Μην πέφτεις στην "παγίδα" να εκπληρώνεις τις προσδοκίες των άλλων για εσένα. Το θέμα είναι να είναι να κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί και σε «γεμίζει»! Δεν πρέπει να αφήνεις τις επιθυμίες σου ανεκπλήρωτες. Μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου ουσιαστικά προς το καλύτερο, κάνοντας μία εσωτερική ανασκόπηση και μία σε βάθος συζήτηση με τον εαυτό σου.
5. Προέβλεψε προβλήματα Σίγουρα ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Προσπάθησε να σκεφτείς τα προβλήματα που θα συναντήσεις ώστε να μπορέσεις να τα αντιμετωπίσεις ή να είσαι προετοιμασμένη να τα αποφύγεις και να σκεφτείς έξυπνες λύσεις για να τα ξεπεράσεις και να προχωρήσεις απρόσκοπτα στο μονοπάτι που έχεις επιλέξει! Κάτι τέτοιο ίσως σε γλιτώσει από πολλές τρικλοποδιές...
6. Όλα είναι θέμα... timing! Δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις τις αλλαγές που θέλεις να κάνεις αμέσως! Επίλεξε μία ημέρα που θα είσαι ξεκούραστη και ψυχολογικά έτοιμη να αλλάξεις. Επίσης, έχε στο μυαλό σου ότι καμιά φορά η επιλογή μιας συγκεκριμένης μέρας μπορεί να μη λειτουργήσει. Είναι καλύτερο να περιμένεις να αλλάξεις νοοτροπία ώστε να προχωρήσεις στην αλλαγή που θέλεις να κάνεις. Θα νιώσεις πότε είναι η κατάλληλη στιγμή. Το πιο σημαντικό είναι να ξεκινήσεις θετικά και με ενθουσιασμό. Όσο περισσότερο πιστεύεις ότι θα πετύχεις τον στόχο σου τόσο πιο πιθανό είναι να τον πετύχεις στην πραγματικότητα! Εκείνος που δεν πιστεύει ότι θα τα καταφέρει είναι καταδικασμένος να αποτύχει και να επιβεβαιώσει τον εαυτό του, γιατί θα τα παρατήσει στην πρώτη δυσκολία. Οι πεποιθήσεις αυτές άλλωστε ονομάζονται και «αυτοεκπληρούμενες προφητείες»…
7. Δέξου την αποτυχία Ακόμα και αν έκανες για παράδειγμα ένα τσιγάρο ή δεν πήγες μία μέρα στο γυμναστήριο δεν έγινε κάτι… Μικρές παρεκκλίσεις και παλινδρομήσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα. Μην αποθαρρύνεσαι και προσπάθησε να μην κάνεις το ίδιο και την επόμενη φορά αλλά να επανέλθεις στον αρχικό σου στόχο. Μην παραιτείσαι! Η επιμονή είναι το κλειδί της επιτυχίας. Όταν πέσουμε πρέπει να βρούμε τη δύναμη να ξανασηκωθούμε! Προσπάθησε ξανά, συνέχισε και θα πετύχεις!
Φυσικά, αν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις μόνη σου, μπορείς πάντα να συμβουλευτείς κάποιο κοντινό σου πρόσωπο ή έναν ειδικό που θα σου προσφέρει λύσεις ώστε να καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου χωρίς συναισθηματικές εμπλοκές που μπορεί να σε εμποδίσουν!
Πηγή queen.gr
Share on Google Plus

About Statusvoice.gr

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.