Το δασος που επιπλεει στο Σιδνεϊ!


Από το 1966 ο κόλπος Χόμπους, δυτικά του Σίδνεϊ, είχε μεταμορφωθεί σε νεκροταφείο για πλοία που δεν χρησίμευαν σε τίποτα πια. Τα μετέφεραν εκεί με σκοπό να τα ξεμοντάρουν και να σώσουν κομμάτια που μπορούσαν να ανακυκλωθούν.


Εκεί αποσύρθηκε παροπλισμένο και το SS Ayrfield το 1972, όμως πριν φτάσει η σειρά του να αποσυναρμολογηθεί, οι εργασίες στον κόλπο σταμάτησαν ξαφνικά. Το πλοίο, που κατασκευάστηκε το 1911 και μετέφερε προμήθειες στα αμερικάνικα στρατεύματα που στάθμευαν στον Ειρηνικό Ωκεανό κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ξέμεινε εκεί για πάντα, μαζί με μερικά ακόμη.


Μόνο που το SS Ayrfield αντιστάθηκε στο «τέλος», αναπτύσσοντας μια μικρή ζούγκλα με θάμνους και δέντρα στα σκουριασμένα σκαριά του. Οι κάτοικοι το ονομάζουν «Το δάσος που επιπλέει» (Floating Forest) και το σημείο συγκεντρώνει καθημερινά νοσταλγούς του παρελθόντος και φωτογράφους που έχουν υπαραγαπήσει αυτό το αυτοδημιούργητο αξιοθέατο.  

thetravelbook.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.