ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙ

Το σχολείο αποτελεί πηγή γνώσης για το νέο. Η μόρφωση  παρέχεται συστηματικά μέσα από τα κρατικά, ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η μεθοδικότητα, η συστηματικότητα κ ο υποχρεωτικός χαρακτήρας δομούν τη σύσταση της εκπαίδευσης. Ο Αδαμάντιος Κοραής είπε ότι ¨ μικρότερο κακό είναι η αγραμματοσύνη, παρά η κακή κ χωρίς μέθοδο εκπαίδευση.Είναι βέβαιο πως ανάμεσα στους αγράμματους ευκολότερα βρίσκει κανείς άνθρωπο ενάρετο,παρά ανάμεσα σε εκείνους που εκπαιδεύτηκαν χωρίς σωστή μέθοδο¨.Η παιδεία θα πρέπει να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους συμβάλλοντας στην πνευματική τους καλλιέργεια κ ηθική τελείωση. Θεωρείται απαραίτητο η παιδεία να διακρίνεται για την ποιότητα της κ τον εκσυγχρονισμό της υιοθετώντας στοιχεία που είναι σύμφωνα με το πνεύμα της εποχής μας.

 Η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία των μαθητών κ στη σχολική κοινότητα γενικότερα είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ψηφιακό σχολείο.Ανάμεσα στον εκπαιδευτικό κ στο μαθητή αναπτύσσεται μια  σχέση αλληλεπίδρασης με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Η ψηφιακή τάξη παρουσιάζεται εξοπλισμένη με διαδραδτικούς πίνακες κ τη σύνδεση με το διαδίκτυο. Η χρήση της τεχνολογίας στη σχολική ζωή του νέου συντελεί στην ευχάριστη κ ενδιαφέρουσα διδασκαλία.

 Η καινοτομία αυτή ενισχύει τη συνεργασία κ την επικοινωνία μεταξύ των μαθητών. Η είσοδός του στον κυβερνοχώρο  του διαδικτύου διευκολύνει την πρόσβασή του στα πνευματικά κέντρα κ παρέχεται η δυνατότητα επικοινωνίας με άλλους μαθητές σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Μαρία Χριστοδούλου
Φιλόλογος

 ΝΑ ΖΕΙΣ ,ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ, ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ
Είμαι Φιλόλογος κ λατρεύω τα ερωτεύσιμα ταξίδια στο χώρο της λογοτεχνικής πανδαισίας. Ήμουν Συντονίστρια-Εισηγήτρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. 
Ως καθηγήτρια Δ/θμιας Εκπαίδευσης ασπάζομαι τη φράση"Αν δεν υπάρχει Έρωτας στην Εκπαίδευση δεν υπάρχει Εκπαίδευση". Μου αρέσει να σμιλεύω τις ψυχές των παιδιών κ να μεταλαμπαδεύω με ιδιαίτερη αγάπη τη δική μου γνώση.Λατρεύω τα παιδιά και εισπράττω την αγάπη τους μέσα από τα φλογερά τους βλέμματα κ τα θεικά τους χαμόγελα. Aγαπημένη μου φράση
" Ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία κ προχωρώ"!  Αρχισυντάκτρια κ Αρθογράφος στο femalevoice κ σε άλλα site. 
Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.