“3ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος


Η καρδιά του ελληνικού σινεμά χτυπά στη Λάρισα
Το “3ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θεόδωρος Αγγελόπουλος” διοργανώνουν η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, από τη Δευτέρα 6 μέχρι την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.
Το φετινό Πανόραμα, είναι εμφανώς αναβαθμισμένο, καθώς μεγαλώνει η διάρκειά του, ενώ έχουν προσκληθεί να παραστούν και να μιλήσουν με το κινηματογραφόφιλο κοινό, σπουδαίοι παλιοί και καινούριοι σκηνοθέτες όπως ο Κώστας Φέρρης στον οποίο θα είναι αφιερωμένο, ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, ο Βασίλης Βαφέας,η Λάγια Γιούργου, ο Χρήστος Δήμας,, αλλά και ηθοποιοί όπως η Γιώτα Φέστα, ο Πασχάλης Τσαρούχας, η Μαρία Καλλιμάνη, ο Νικόλας Αγγελής, ο Αλέξης Γεωργούλης.
Για μια εβδομάδα η καρδιά του ελληνικού σινεμά θα χτυπά στη Λάρισα.
Θα προβληθεί η ταινία «Ο μελισσοκόμος» του Θ. Αγγελόπουλου, του οποίου το όνομα φέρει τιμητικά το Πανόραμα επειδή δόξασε το ελληνικό σινεμά στα πέρατα της γης και θα τιμηθεί ο Λαρισαίος σκηνογράφος Γιώργος Ζιάκας, μόνιμος συνεργάτης του.
Επιπλέον, το Φεστιβάλ θα τιμήσει την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου για τη 40χρονη προσφορά της και το βραβείο θα παραλάβει ο πρόεδρός της Ανδρέας Τύρος.
Θα προβληθούν τρεις ταινίες του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη, «Φόνισσα» - «Δυο φεγγάρια τον Αύγουστο» και «Ρεμπέτικο», ενώ ο ίδιος θα κάνει master class την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ.
Επίσης, μεταξύ άλλων, θα προβληθούν οι ταινίες «Ο εχθρός μου» του Γ. Τσεμπερόπουλου, «Ρισάλτο» του Βασίλη Βαφέα. «Ο γιος του φύλακα» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, «Ακροβάτες του Κήπου» του Χρήστου Δήμα, «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά κ.ά.
Να σημειωθεί πως ανάμεσα στις προβολές θα πραγματοποιούνται μουσικά διαλείμματα, με μελωδίες και τραγούδια από τον κινηματογράφο, από αξιόλογα μουσικά σύνολα και καλλιτέχνες της πόλης μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δευτέρα 6 Μαρτίου
6.30 μ.μ. Έναρξη με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων στην είσοδο του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου.
7.00 μ.μ «Ο μελισσοκόμος» του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Θα παρευρεθεί η κυρία Φοίβη Αγγελοπούλου .
9.00 μ.μ. Βράβευση του Λαρισαίου Σκηνογράφου και Ενδυματολόγου Γιώργου Ζιάκα.
Μουσικό διάλειμμα με τον Αντώνη Ζαφειρίου.
9.30 μ.μ. «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά.
Τρίτη 7 Μαρτίου
7.00 μ.μ. «Πολίτικη Κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη.
9.00 μ.μ. Μουσικό αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο με τον Χρήστο Κτιστάκη και τη Μαρία Ρουκά.
9.30 μ.μ. «Ακροβάτες του κήπου» του Χρήστου Δήμα. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της ταινίας Γιώτα Φέστα.
Τετάρτη 8 Μαρτίου
7.00 μ.μ. «Η φόνισσα» του Κώστα Φέρρη
8.30 μ.μ. Μουσικό αφιέρωμα στον Κινηματογράφο από τη Χορωδία της Λέσχης Φιλομούσων Λάρισας.
9.00 μ.μ. Βράβευση της ΠΕΚΚ (Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου) για τα 40 χρόνια παρουσίας της. Ομιλία του Προέδρου της ΠΕΚΚ Ανδρέα Τύρου με θέμα «Από το χθες στο σήμερα του Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου».
9.30 μ.μ. «Στο σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα.
Πέμπτη 9 Μαρτίου
7.00 μ.μ. «Βασιλική» του Βαγγέλη Σερντάρη. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο πρωταγωνιστής της ταινίας Πασχάλης Τσαρούχας.
9.30μ.μ. «Ρισάλτο» του Βασίλη Βαφέα. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό ο σκηνοθέτης της ταινίας.
Παρασκευή 10 Μαρτίου
7.00 μ.μ. «Δυο φεγγάρια τον Αύγουστο» του Κώστα Φέρρη
9.30 μ.μ. «Ο γιος του φύλακα» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό, ο πρωταγωνιστής της ταινίας Νικόλας Αγγελής.
Σάββατο 11 Μαρτίου
11.00 π.μ. «Το δέντρο που πληγώναμε» του Δήμου Αβδελιώδη ( και για παιδιά).
7.00μ.μ. «Λιούμπη» της Λάγιας Γιούργου. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό η σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής της ταινίας Αλέξης Γεωργούλης.
9.30μ.μ. «Ο εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου. Θα παρευρεθεί και θα συνομιλήσει με το κοινό, ο σκηνοθέτης της ταινίας.
Κυριακή 12 Μαρτίου
6.30 μ.μ. Master Class με τον Κώστα Φέρρη.
Θα ακολουθήσει η βράβευση του σκηνοθέτη. Ομιλία του Προέδρου της ΟΚΛΕ (Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας) και ιστορικού και κριτικού κινηματογράφου Δημήτρη Καλαντίδη, για τον Κώστα Φέρρη και το «Ρεμπέτικο».
8.00 μ.μ. «Ρεμπέτικο» του Κώστα Φέρρη.
Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στον Κώστα Φέρρη με τους μουσικούς: Μαριάννα Ζάχου, Σπύρο Καβαλλιεράτο, Βαγγέλη Τσιαπλέ, Αλέξανδρο Τσιωνά.
Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.