Και εκεί που νομίζατε ότι η πανακότα δε μπορεί να γίνει νοστιμότερη, εμείς σας δίνουμε αυτή τη συνταγή αποδεικνύοντάς σας ότι κάνατε λάθος! Τέλεια συνταγή για να φτιάξετε μια λαχταριστή σοκολατένια πανακότα με καραμέλα.
Για την καραμέλα θα χρειαστείτε
80γρ. ζάχαρη
20ml + 40ml νερό
Για την πανακότα θα χρειαστείτε
30γρ. κακάο σε σκόνη
80γρ. ζάχαρη
200ml κρέμα γάλακτος
200ml γάλα
7,5γρ. ζελατίνη
Προαιρετικά για τη γαρνιτούρα θα χρειαστείτε
Σαντιγί
Σιρόπι σοκολάτας
Παγωμένα βατόμουρα
Εκτέλεση
Για να φτιάξετε την καραμέλα ρίξτε 80γρ. ζάχαρης και 20ml νερού σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις το χρώμα του μείγματος γίνει πορτοκαλί, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε προσεκτικά άλλα 40ml νερού ανακατεύοντας πολύ καλά.
Στη συνέχεια ανάψτε το μάτι σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε τη ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κακάο και τη ζελατίνη και ανακατέψτε καλά. Μόλις έρθει σε βρασμό το μείγμα το αφαιρείτε και το ρίχνετε όλο σε μια φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε για την πανακότα σας.
Τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο ώστε να παγώσει και στερεοποιηθεί. Όταν αυτό γίνει, αφαιρείτε προσεκτικά την πανακότα από τη φόρμα και τη βάζετε ανάποδα από ότι την είχατε σε ένα μεγάλο πιάτο.
Γαρνίρετε με τα υλικά της αρεσκείας σας και κατόπιν την κόβετε σε κομμάτια και την απολαμβάνετε.
foodmaniacs.gr