Θελετε να αλλαξετε διαθεση; Κινηθειτε!


Όταν θέλω να μειώσω την ένταση και την κακή διάθεση επιλέγω και την κατάλληλη άσκηση. Σας προτείνω μερικές εναλλακτικές.

Θέλετε να νιώσετε χαρούμενοι και δημιουργικοί; Χορέψτε! 
Τα σπορ που βασίζονται π.χ. στη γράμμωση ή το αδυνάτισμα, χρησιμοποιούν το “λογικό”, αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου. Ο χορός χρησιμοποιεί το δεξί ημισφαίριο το οποίο σχετίζεται με τη δημιουργικότητα. Μας βοηθά να αναπτύξουμε θετική σχέση με το σώμα μας είτε είναι παραδοσιακοί χοροί, είτε σάλσα, είτε αυτοσχεδιασμός. Έτσι, τα αρνητικά συναισθήματα γίνονται θετικά. Όταν η μουσική έχει χαρούμενο ρυθμό σας βοηθά να αποκτήσετε καλή ψυχική διάθεση.


Θέλετε να είστε περισσότερο ψύχραιμοι; Κάντε καράτε!
Η ψυχραιμία είναι μία συναισθηματική ικανότητα που σας βοηθά να παραμένετε συγκεντρωμένοι σε ένα δυνατό συναίσθημα. Αναπτύσσοντας τη συναισθηματική σας ικανότητα ουσιαστικά ωριμάζετε ψυχικά. Οι πολεμικές τέχνες, όπως το καράτε, δυναμώνουν το δεσμό σας με το σωματικό και πνευματικό σας κέντρο. Δίνετε έμφαση στο να παραμένετε ψύχραιμοι, αλλά δυνατοί σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση.

Θέλετε να νιώσετε περισσότερη εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση; Κάντε αναρρίχηση!
Όταν έχετε αυτοπεποίθηση νιώθετε πραγματικά αίσθηση επιτυχίας. Η αναρρίχηση θα αυξήσει τα συναισθήματα εμπιστοσύνης στον εαυτό σας και τους άλλους. Η εμπιστοσύνη και η αυτοπεποίθηση χτίζονται όταν νιώθετε φοβισμένοι. Αντί να αντιδράτε στο φόβο, μαθαίνετε να στηρίζεστε στο σκοινί, να παίρνετε βαθιές αναπνοές και να χαλαρώνετε, χτίζοντας, έτσι, την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.


Το μυστικό

Η αναρρίχηση δεν απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν τέλεια φυσική κατάσταση. Ξεκινήστε σιγά σιγά από εσωτερικό χώρο και εκτιμήστε τις επιτυχίες σας.

omorfamystika.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.