ΠΑΛΕΤΑ Φένια Κινικλή


Πάντοτε ανακάτευα τα χρώματα. Να γεννήσουν άλλα τόσα, να σμίξουν οι ουσίες τους, να βάψω με αυτά και γη και ουρανό. Αστέρια να αναβοσβήσουν και ήλιοι να λάμψουν, φεγγάρια να ξεπροβάλουν και σύννεφα να ξεθωριάσουν στον ορίζοντα.

Όπως θέλω τα αναμειγνύω. Και χρώματα και σκέψεις. Κι ας είναι αταίριαστα… Φωτεινά και σκούρα, απαλά και έντονα. Κάθε απόχρωση μπορεί να κρύψει το λευκό ή να κρυφτεί από το μαύρο. Το κάθε ένα ξεχωριστά, μα και όλα μαζί, έχουν κάτι να πουν.

Πάντα αναζητώ την αρμονία τους, με μαγεύει η δύναμή τους. Τα πιο φλύαρα συνήθως επιλέγω, για να σκεπάζουν τη σιωπή και να κραυγάζουν την παρουσία τους. Μα σαν στραφώ στο πιο απαλό, σ’ εκείνο το ταπεινό και ήρεμο, οι κραυγές γίνονται μελωδίες λυρικές, αγγελικές, ουράνιες. Και μαγικά, μονομιάς ημερεύει ο κόσμος ολόγυρα.

Το πινέλο τότε παίρνει τα ηνία. Παρέα του κι ο οίστρος. Κόσμους και κόσμους μηχανεύονται, μορφή να δώσουν στις ανάσες και ανάσα στις μορφές. Κάθε γωνιά να τη γεμίσουν. Κάθε σκιά να τη φωτίσουν ή να τη σκιάσουν κι άλλο. Και με παίρνουν μαζί τους. Ταξιδεύω, ανυψώνομαι και βυθίζομαι, πότε στο φως και πότε στο σκοτάδι. Αερικό γίνομαι και θάλασσα, και απότομος γκρεμός και άβατη κορφή. Μέχρι να ελαφρύνει η καρδιά, ρυθμό να βρουν οι χτύποι της, να συγχρονιστούν με την ψυχή.

Τι κι αν κανείς δεν δει αυτή τη στιγμή όπως εγώ; Τι κι αν κανένας δεν τη νιώσει; Η στιγμή αυτή είναι δική μου, από εμένα προήλθε και σε εμένα έφτασε. Η ολόδική μου, μοναδική στιγμή.

Αυτή που για χάρη της θα ανακατέψω τα χρώματα ξανά, βάλσαμο να στάξει το κάθε ένα από αυτά στα μύχιά μου.

Φένια Κινικλή

Share on Google Plus

About Μαρία Χριστοδούλου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.